Hjem Nyheter Ford ber om avklaring i Horner-saken

Ford ber om avklaring i Horner-saken

Foto: Jared C. Tilton / Getty Images / Red Bull Content Pool

Informasjonen rundt den pågående etterforskningen mot Christian Horner er minimal – nå krever samarbeidspartner Ford mer åpenhet!

Ford som er på vei inn som motorpartner fra 2026 har oppfordret Red Bull til å fullføre etterforskningen av anklagene mot teamsjef Christian Horner og er «Frustrert over mangelen på fullstendig åpenhet», ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

AP sier i sin artikkel at de har sett et brev sendt av administrerende direktør Jim Farley på fredag til Red Bull – der han gir uttrykk for sin misnøye over «de pågående anklagene om upassende oppførsel av ledelsen i Red Bull Racing».

LES OGSÅ: Alt om årets F3-sesong

Horner ble satt under etterforskning tidlig i februar over anklager om upassende oppførsel, og ble avhørt 9. februar som en del av en prosess som blir utført av det som kalles en ekstern spesialistadvokat.

Dette pågår fortsatt, og Horner har siden dukket opp på lagets F1-bil lansering for 2024 og ved testingen tidligere denne uken i Bahrain. Der oppsto det også en anspent situasjon der han fikk flere spørsmål rundt situasjonen da han var Red Bulls representant i en pressekonferanse for lagledere.

LES OGSÅ: Skal ha takket nei til forlik

Ford-sjefen understreket at de ønsker at etterforskningen gjennomføres på en rask og seriøs måte, men at det kommer en konklusjon av etterforskningen. Det skal være nesten to uker siden Farley ba om ytterligere informasjon fra Red Bull, og at de ikke er fornøyd med den responsen de har fått. I brevet sin AP har sendt, skal det også stå at «Fords verdier ikke er oppe til forhandling».

Uttalelsene fra Farley, er i tråd med uttalelser fra Ford Performance-direktør Mark Rushbrook, som har vært tydelig på at de tar saken veldig seriøst, men at de har tillit til etterforskningen.

Med bare dager igjen til sesongstart er det ingen tvil om at tommeskruen strammes ytterligere på både ledelsen i Red Bull og Christian Horner selv.