Hjem Nyheter Silly season på steroider: Kan Verstappen forlate Red Bull?

Silly season på steroider: Kan Verstappen forlate Red Bull?

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Red Bull-kaoset har satt ryktebørsen i høygir. Kan det umulige være mulig?

Red Bull er i er eneste kaos. Ute på banen går alt på skinner med dobbeltseier i årets første løp, men av banen handler alt om Christian Horner.

50-åringen som har vært teamsjef for Red Bull siden 2005 har vært anklaget for upassende oppførsel mot en kvinnelig kollega gikk onsdag fri av alle anklager etter at Red Bull gjennomførte en ekstern etterforskning. Dagen etter ble en mappe med påståtte beviser mot Horner sendt ut til en rekke journalister og andre aktører, uten at innholdet i mappen har kunnet bli verifisert som ekte. 

Etter løpet på lørdag helte Jos Verstappen, Max Verstappens far, bensin på bålet da han uttalte seg svært kritisk mot Horner. Han sa blant annet at situajsonen ikke kan fortsette, og at det driver folk fra hverandre. Han uttalte også at Horner nå spiller offerkortet, selv om det er han som er problemet. 

Situajsonen utvikler seg tilsynelatende til å i større og større grad bli en maktkamp. Dette har satt fyr på spekulasjonene. Kan dette føre til at Verstappen forlater Red Bull? Og enda villere: kan det føre til at han overtar etter Hamilton i Mercedes?

Sannsynligvis skjer det aldri, og det er lett å hoppe på spekulasjoner og konspirasjoner i en sak hvor informasjonen er begrenset og scenarioene er spennende.

Likevel er dette noe som nå spekuleres i flere steder, blant annet hos anerkjente Motorsport.com. Det blir hverken sant eller sannsynlig av den grunn, og faktorer som at Jos Verstappen og Toto Wolff har snakket sammen hadde ikke blitt reagert på om alt var som vanlig i Red Bull.

Verstappen og Hamiltons rivaleri i 2021-sesongen har satt spor i begge leire, og man skulle i utgangspunktet tro at en slik overgang er umulig for nederlenderen som i utgangspunktet har signert ut 2028 med Red Bull.

Om man tilater seg å spekulere kan et mulig argument for et bytte være bekymring for at ikke Red Bull treffer spikeren med det nye motorreglementet sammen med Ford, eller at Ford forlater skuta som en konsekvens av den pågående sagaen. 

I tillegg verserer det rykter, som også rapporteres i flere seriøse medier, om at nøkkelpersoner som Adrian Newey har muligheten til å forlate teamet om Horner forsvinner. Red Bull er ikke det samme uten Newey, og om han forlater skuta er terskelen sannsynligvis også lavere for Verstappen. Kanskje har også Verstappen selv en lignende klausul.

At en eventuell ny destinasjon kan være Mercedes vil overraske mange, og om det skjer vil det naturligvis være en enorm bombe som slippes i paddocken. Likevel er mye av det vonde blodet knyttet til Hamilton som snart skal av gårde til Ferrari, og det er en kjent sak at Verstappen glapp for Mercedes til fordel for Red Bull for snart ti år siden.

Det klareste argumentet mot en slik overgang, er nettopp at man lot Verstappen glippe den gang, for man ønsker ikke å la det samme skje med supertalentet Andrea Kimi Antonelli. Men igjen, i en imaginær verden hvor Antonelli skal presses inn i teamet med Verstappen og Russell allerede på plass er det gjerne briten som har størst grunn til å være nervøs. 

Det er ikke sånn at en overgang for Verstappen fra Red Bull til Mercedes har blitt et sannsynlig scenario over natten, og sannsynligvis vil det aldri skje. Likevel er det et bilde på spekulasjonene som oppstår rundt Red Bull i en såpass kaotisk situasjon med såpass lite informasjon. Presset som ligger på Red Bull om å skape ro rundt situasjonen kan knapt være større. Formel 1-sesongen ruller videre i Saudi-Arabia på torsdag, men en ny mediedag hvor aktørene må svare på ubehagelige sparemål allerede på onsdag. 

LES OGSÅ: Tsunoda kritiseres etter sinneutbrudd