Hjem Nyheter Norris reddet av regelverket

Norris reddet av regelverket

Lando Norris. Foto: McLaren

De fleste, inkludert George Russell, var sikre på at Lando Norris tjuvstartet gårdagens løp, nå forklarer dommerne hvorfor han ikke ble straffet.

Det ble til slutt en åttendeplass for Lando Norris i Jeddah, det kunne blitt poengløst om han hadde blitt dømt for ha tjuvstartet.

Kameraet inne i bilen til Norris viste helt tydelig at briten rullet litt fremover på plassen sin, før han stoppet og alle de fem lysene slukket.

Landsmann Russell som startet ved siden av ham, rapporterte det raskt over radioen. Til tross for at alle, inkludert Atle Gulbrandsen i Viaplay-boksen,  mente det var en klar tjuvstart, ble det ingen straff for Norris.

Det som imidlertid avgjør om det er en tjuvstart eller ikke er data fra transponderen som FIA har plassert i hver bil.

LES OGSÅ: Årets andre for Norris

I meldingen fra dommerne sies det at:
Dommerne så på video som viste at bil nummer 4 beveget seg før startsignalet ble gitt. Likevel indikerer posisjonsdata levert av transponderen i bilen at det ikke var en tjuvstart.

Artikkel 48.1 a i Formula One Sporting Regulation sier tydelig at det er data fra denne transponderen som avgjør om det var en tjuvstart eller ikke.

Basert på dette vurderte dommerne altså at det ikke var grunn til å straffe Norris, til tross for at videobildene tydelig viser at bilen beveger seg.

Norris selv sier at alt skjedde så raskt at han ikke fikk med seg hva som skjedde.