Hjem Nyheter FIA frikjenner egen president

FIA frikjenner egen president

Foto: Chris Graythen / Getty Images / Red Bull Content Pool

FIA har frikjent president Mohammed Ben Sulayem fra «alle anklager» etter en undersøkelse av påstander om innblanding i to saker gjennom 2023-sesongen.

Det var BBC som først meldte at Ben Sulayem ble anklaget av en varsler for å prøve ha forsøkt å påvirke avgjørelser ved to ulike anledninger.

Først ut var knyttet til fjorårets Saudi Arabia Grand Prix, der Ben Sulayem skal ha instruert dommerne om å omgjøre en straff som fratok Fernando Alonso plass på seierspallen.

Straffen ble trukket tilbake etter en begjæring om gjennomgang fra Aston Martin, som inkluderte «videobevis fra syv forskjellige tilfeller» der andre lag hadde begått den samme overtredelsen uten å bli straffet.

LES OGSÅ: FIA-president i hardt vær

Den andre påstanden skal ha vært knyttet til løpet i Las Vegas GP, det påstanden var at Ben Sulayem skulle ha forsøkt å påvirke homologiseringen av banen.

Påstandene har blitt undersøkt av «FIA Compliance Department», og rapporten skal deretter ha blitt gjennomgått av FIAs etiske komite. I følge organisasjonen var komiteen «enstemmig» i sin frikjennelse av Bel Sulayem, og slår fast at det ikke fantes bevis for å underbygge påstanden.

LES OGSÅ: Hva er problemet til Mercedes?

FIA beskriver undersøkelsen som «robust og vidtrekkende» for ikke å snakke om «uavhengig» og at den skal ha gått over 30 dager og inkludert avhør av 11 vitner.