Hjem Nyheter Hulkenberg advarer Bearman etter debuten

Hulkenberg advarer Bearman etter debuten

Foto: Simon Galloway / LAT Images

Nico Hulkenberg er foreløpig ikke redd for å miste Haas-setet.

Haas-fører Nico Hulkenberg er sammen med teamkamerat Kevin Magnussen under press. Under Ayao Komatsu har Haas hatt en god sesongstart som har overgått manges forventninger, men mye tyder på at det bare er en av de rutinerte førerne på utgående kontrakt som for fortsette i teamet neste sesong. 

Grunnen til det er at Oliver Bearman linkes til et sete i Haas neste sesong. Unggutten kjørte to fritreninger for teamet i fjor høst, skal kjøre hele seks treninger denne sesongen og han er også utnevnt som teamets reserve. Ikke minst imponerte briten i Saudi-Arabia da han ble kastet inn til sin Formel 1-debut som Ferrari-reserve. 

– I fjor gjorde han en god jobb i Mexico og Abu Dhabi. Jeg synes han gjorde en solid jobb også i Jeddah og kjørte et bra løp uten feil, forteller Hulkenberg om Bearman som også påpeker at han satt i en rask bil. 

– Han er tross alt i den nest beste bilen, og du ser hvor verdifullt det er og hva slags forskjell det utgjør. Det var litt tøft for alle i midtfeltet og for oss å se det, men sånn er det, fortsetter han til pressen i forkant av helgens Australia Grand Prix. 

Han synes også det er for tidlig å påstå at han selv og Magnussen kjemper om det samme setet som en konsekvens av at Bearman er på vei inn. Han legger heller press på ungguttens skuldre. 

– Han har en stor jobb foran seg i Formel 2 først og fremst, for hvis han ikke gjør det bra der vil Jeddah-løpet være glemt om to dager. Så jeg tror det er ganske mye press der for at han skal levere i Formel 2 nå faktisk, slår Hulkenberg fast.

LES OGSÅ: Wolff sender inn kriminell klage mot FIA