Hjem Nyheter Wolff sender inn rettslig klage mot FIA

Wolff sender inn rettslig klage mot FIA

Susie Wolff. Foto: F1 Academy

Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) har stått i hardt vær den siste tiden. Nylig ble president Mohammed Ben Sulayem anklaget for å ha forsøkt å påvirke resultatet i fjorårets Saudi-Arabia Grand Prix og for å forhindre homologiseringen av gatebanen i Las Vegas før fjorårets debutløp. Onsdag ble Ben Sulayem frikjent fra alle anklager av FIA selv.

Men kritikken fortsetter som følge av at dette kun er den siste av flere saker knyttet til forbundet de siste par årene. I Desember befant F1 Academy-sjef Susie Wolff og Mercedes-sjef Toto-Wolff seg midt i denne stormen da FIA undersøkte en potensiell interessekonflikt mellom de to. Saken ble avvist etter kort tid. 

Etter tre måneder uten en offentlig beklagelse fra forbundet har Susie Wolff nå gått til det franske rettssystemet. 

– Det har fortsatt ikke vært noen åpenhet eller ansvarlighet i forhold til oppførselen til FIA og dets personell i denne saken. Jeg føler mer enn noen gang at det er viktig å stå frem, påpeke upassende oppførsel og sørge for at folk blir holdt til ansvar. Selv om noen kanskje tror at stillhet fritar dem fra ansvar – det gjør det ikke, uttaler Susie Wolff. 

LES OGSÅ: Hva er problemene til Mercedes?