Hjem Nyheter Sainz fortsatt usikker på egen form

Sainz fortsatt usikker på egen form

Foto: Ferrari

Carlos Sainz er sannsynligvis snart snart tilbake i Formel 1-bilen.

Carlos Sainz måtte kaste inn håndkleet før Saudi-Arabia Grand Prix grunnet en blindtarmbetennelse. Reserve Oliver Bearman kom inn i teamet mens Sainz selv gikk gjennom en vellykket operasjon.

Spanjolen var tilbake i paddocken allerede under løpet for to uker siden, men det er krevende å komme tilbake i så god form at man kan kjøre Formel 1 på såpass kort tid. Sainz innrømmer at han ikke er 100% tilbake i sin gode fysiske form, men han tror likevel at han vil kunne kjøre helgens løp i Australia.

Planen er at Ferrari-føreren kjører trening på fredag med tilpasninger som skal minske smertene. Han, Ferrari og FIA vil så følge situasjonen og finne ut av om han er klar for å fullføre helgen eller ikke. Oliver Bearman er på plass i Australia for å kjøre Formel 2, og han er naturligvis også klar til å hoppe inn igjen hos Ferrari om det skulle bli nødvendig.

Selv om Sainz ønsker å komme seg tilbake vil han ikke ta unødvendig risiko.

– Jeg er ikke dum. Hvis jeg ikke føler meg bra i morgen vil jeg være den første som rekker opp hånden og sier at jeg trenger to uker til frem til neste løp, forteller Sainz.

For selv om han følker seg bedre for hver dag som går er det umulig å vite hvordan kroppen reagerer på å være tilbake i bilen før han faktisk har prøvd det.

– Frem til du setter deg i en Formel 1-bil og kjenner på kreftene er det umulig å vite, fortsetter Sainz.

LES OGSÅ: Hulkenberg advarer Bearman etter debuten