Hjem Nyheter Williams kan gi Albon bilen til Sargeant

Williams kan gi Albon bilen til Sargeant

Foto: Williams

Aleksander Albon krasjet sin bil kraftig på nattens første trening, og nå bekrefter Williams at de ikke har et reservechassis tilgjengelig, og teamsjef James Vowles sier at de vurderer å ofre Logan Sargeant.

Albon hadde en kraftig smell under i FP1 i Albert Park, der han traff en betongvegg med høyre side av bilen i høy hastighet før han krysset over banen og traff veggen på den andre siden også.

Teamet bekreftet raskt at Albon, som ikke ble skadet i sammenstøtet, ville stå over FP2.

LES OGSÅ: Suveren pole til Dennis

Avgjørelsen om hvorvidt de kan reparere bilen blir tatt fredag kveld, Australsk tid.

– Det var en stor smell,  motoren er skadet, girkassen er delt i to, og chassiset er skadet, fortalte Vowles til Autosport.

Han sier at dette er det verste som kunne skje, ettersom de ikke har med seg et tredje chassis til Australia.

– Vi har reparasjonssett, men på grunn av kraften i ulykken og det som skjedde med høyre hjørne foran, er det ikke sikkert det er nok.

Vowles sier at om Albons chassis ikke kan repareres, kan det velge at han overtar Sargeants bil, ettersom mulighetene for poeng er langt større for ham enn amerikaneren.

– Et poeng her vil kunne utgjøre forskjellen mellom sjette og tiende plass potensielt i mesterskapet, så enkelt er det. Jeg vil se hvordan FP2 er, jeg vil se hvordan bilen presterer, og se hvilke alternativer vi har tilgjengelige i forhold til å reparere dette chassiset nå.

Om Albon skal bruke Sargeants chassis, må laget flytte motor og girkasse fra de han har tilgjengelig for sesongen.

Vowles innrømmet at Williams hadde tatt en sjanse ved ikke å ha et reservechassis tilgjengelig for de tidlige løpene i sesongen. Han sier at de har gjort alt som har vært mulig for å være der de er nå, og at det var kalkulert risiko som nå kan vise seg å ha blitt ganske kostbar.