Hjem Nyheter Stenshorne tok sin første Formel 3-seier

Stenshorne tok sin første Formel 3-seier

Foto: Dutch Photo Agency

Martinius Stenshorne leverte virkelig varene i Melbourne natt til lørdag. 

Martinius Stenshorne startet lørdagens sprintløp i Formel 3 fra andre startposisjon med reversert grid etter å ha blitt nummer elleve i kvalifiseringen i Australia. En god start gjorde at han beholdt sin andreplass bak polesitter Laurens Van Hoepen, men nordmannen var ute etter mer enn som så. 

På den tredje runden tok Stenshorne ledelsen for første gang etter tøff racing. Etter å ha vekslet om førsteplassen et par ganger med Van Hoepen begynte Stenshorne gradvis å dra fra i tet. 

Ved halvkjørt løp var det Red Bull-junior og Prema-fører Arvid Lindblad som lå som nummer to bak Stenshorne ute på banen, og han knappet betydelig innpå nordmannen for hver runde. Men før den britiske føreren med svenske og indiske aner rakk å sette inn støtet og forsøke å passere Stenshorne ble Tasanapol Inthraphuvasak kjørt ut i grusfella av hjemmefører Tommy Smith, og sikkerhetsbilen måtte ut og samle opp feltet mens bergingsarbeidet pågikk. 

LES OGSÅ: Slik har Stenshorne jobbet for å mestre Formel 3-bilen

Dermed var det duket for en intens sluttspurt. Da sikkerhetsbilen kunne kjøre inn igjen i pitlane og Stenshorne ledet an feltet til en rullende omstart gjensto det fire runder. Stenshorne hadde god kontroll i omstarten, og han beholdt ledelsen foran Lindblad som hadde nok med å forsvare seg mot Van Hoepen. Stenshorne holdt fast på ledelsen helt til mål og han tok med det sin første Formel 3-seier. Han sikret samtidig sine ti første poeng i mesterskapet, og for første gang siden Dennis Haugers siste Formel 3-seier på Zandvoort i mestersesongen 2021 sto en nordmann på toppen av pallen.

I helgens hovedløp som ruller i gang lørdag kveld 23:05 norsk tid starter Stenshorne fra 11. startposisjon.