Hjem Nyheter F1 Leclerc slått av Sainz igjen: – Nå må jeg jobbe veldig hardt

Leclerc slått av Sainz igjen: – Nå må jeg jobbe veldig hardt

Foto: Xavi Bonilla / DPPI / Ferrari

Ferraris Carlos Sainz må forlate teamet etter årets sesong, men i Japan var han igjen bedre enn Charles Leclerc. 

Carlos Sainz har hatt en imponerende start på sesongen. I Bahrain sikret han tredjeplassen bak den suverene Red Bull-duoen, før han ble satt på sidelinjen med blindtarmbetennelse i Saudi-Arabia. Kun to uker etterpå slo han tilbake med seier i Australia, og når 

Sainz har med det sikret tre av tre mulige pallplasser denne sesongen, og for tredje gang slår han også teamkamerat Charles Leclerc. Det til tross for at det er Leclerc som fortsetter i Ferrari neste sesong sammen med Lewis Hamilton, mens Sainz for øyeblikket står på perrongen uten kontrakt. 

– Så klart en veldig god følelse. Pallen var målet og tre pallplasser på tre løp inkludert en seier er en god start på sesongen, sa Sainz til Viaplay. 

Spanjolen avslår dog at den gode sesongstarten handler om at han er på jakt etter en ny arbeidsgiver. 

– Jeg har bare en bedre bil enn i fjor som tillater deg å vise mer, sa Sainz. 

LES OGSÅ: Mercedes optimistiske etter nedtur

Sainz startet Japan Grand Prix fra fjerde startposisjon, mens Charles Leclerc startet løpet som nummer åtte. Likevel var det lenge Leclerc som lå an til å ta den siste pallplassen bak den suverene Red Bull-duoen etter å ha gått for en strategi med færre pitstopp enn konkurrerte rundt seg. 

Det viste seg forsåvidt å fungere relativt bra med tanke på at han avanserte fremover i feltet og til slutt på resultatlisten, men det holdt altså ikke til pallplass denne gangen. Selv ser han på kvalifiseringen som problemet. 

– Det er litt rart å si for i karrieren min har jeg ikke jobbet mye med kvalifiseringene fordi normalt går ting veldig bra på lørdagene, men her og i Australia har jeg slitt mer med å få dekkene i riktig vindu og dette er definitivt mitt hovedfokus før Shanghai fordi i dag betalte jeg prisen for å ha en dårlig kvalifisering i går. Løpstempoet var veldig veldig bra bra, dekk-behandlingen var veldig bra, kommunikasjonen var veldig bra så nå må jeg jobbe veldig hardt for å nå nivået mitt i kvalifisering, sa Leclerc til Viaplay. 

LES OGSÅ: Albon bekymret for mangel på deler etter ny krasj