Hjem Nyheter F1 Kritiske til Perez: – I en Red Bull bør man kjøre fortere

Kritiske til Perez: – I en Red Bull bør man kjøre fortere

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Lørdagens sprintløp ble enkelt vunnet av Max Verstappen foran Lewis Hamilton, mens Sergio Perez til slutt sikret tredjeplassen. 

Selv om det altså ble nok et tilfelle av to Red Bull-førere på pallen lot ikke alle seg imponere av Sergio Perez prestasjon. En av de var Formel-1.nos redaktør og Viaplay-ekspert Stein Pettersen. 

– Det er jo temmelig krise det Perez driver med her nå. En bil som er så mye raskere enn de andre og likevel sliter han så mye. Burde jo vært en enkel andreplass allerede nå om du ser på farten til Max, skrev Pettersen på X underveis i løpet. 

Etter løpet sa Viaplay-kollega Atle Gulbrandsen som kommenterte løpet seg enig. 

– Enig. Får sikkert kjeft fra Perez-fansen, og forbikjøringen som sikret tredjeplassen var god, men i en Red Bull bør man kjøre fortere enn det Perez gjør, skrev Gulbrandsen. 

– Det var jo mest flaks som ga tredje, responderer Pettersen og viser med det til situasjonen hvor Alonso og Sainz kjempet om tredjeplassen og Perez smatt forbi fra sin femteposisjon. 

Perez selv beskrev det som vanskelig å passere sine spanske konkurrenter Fernando Alonso og Carlos Sainz. 

– Dessverre tok det meg mange runder å komme forbi spanjolene og da jeg hadde kommet forbi var det for sent å ta igjen Lewis. Vi minimerte skaden og fikk en god mengde poeng, og jeg mistenker at vi vil gjøre noen endringer på bilen, sa Perez til F1TV etter målgang. 

Helmut Marko og Christian Horner har signalisert at Sergio Perez har det ledige Red Bull-setet i sine hender, og at han ved å opprettholde tempoet han har vist så langt denne sesongen vil forlenge egen karriere i teamet. Neste mulighet til å vise det tempoet kommer i den ordinære kvalifiseringen lørdag og etterhvert i Grand Prix-løpet på søndag.