Hjem Nyheter Hülkenberg går til Sauber i 2025

Hülkenberg går til Sauber i 2025

Foto: Simon Galloway / LAT Images

Fredag ble det bekreftet at Nico Hülkenberg går fra Haas til Sauber neste sesong. 36-åringen var på utgående kontrakt hos Haas og han har lenge vært ryktet til Sauber som i 2026 blir til Audi. 

Hülkenberg har signert en flerårsavtale, og han vil med det være i teamet også når Audi kommer inn. 

– Prospektet av å konkurrere for Audi er noe helt spesielt. Når en tysk produsent går inn i Formel 1 med en slik besluttsomhet er det en unik mulighet. Å representere fabrikkteamet til et slikt bilmerke med en motor laget i Tyskland er en stor ære for meg, forteller Hülkenberg.

Se Stenshorne kjøre GB3 på Silverstone

Audi skal etter rapportene være svært interessert i å også signere Carlos Sainz. Spanjolen har tilsynelatende fått en tidsfrist på å bestemme seg for om han vil signere for teamet eller ikke. 

Om det ikke blir Sainz som sitter i det andre setet er det usikkert om Valtteri Bottas eller Gunayu Zhou får fornyet tillit, eller om man ser til andre førere. Enkelte rapporter tyder på at også Alpine-duoen Pierre Gasly og Esteban Ocon begge er aktuelle for teamet. 

For Haas ser det ut til at det er Oliver Bearman som kommer inn som Hülkenbergs erstatter. Briten skal kjøre seks fredagstreninger for teamet, og han imponerte i sitt innhopp for Ferrari i Jeddah. Om Kevin Magnussen i så fall fortsetter ved hans side er uvisst. 

LES OGSÅ: Adrian Newey forlater Red Bull