Hjem Nyheter Ferrari jobber med Newey-signering – Hamilton setter han på toppen av ønskelista

Ferrari jobber med Newey-signering – Hamilton setter han på toppen av ønskelista

Foto: Jiri Krenek / Mercedes

Denne helgen er Formel 1-sirkuset på plass i Miami. En av de som er på plass er Adrian Newey, men tidligere denne uken ble det klart at han vil være til stede på færre og færre løp og til slutt forlate Red Bull i løpet av første kvartal i 2025. 

Det gjør at spekulasjonene nå går for fullt rundt Neweys vei videre. Skal han legge opp? Går han til et annet team? Og i så fall: hvor?

I skrivende stund fremstår Aston Martin og Ferrari som de to mest sannsynlige landingsplassene om han velger å fortsette karrieren, og flere medier melder at det er Ferrari som skal være aller mest interessant. 

Flere medier, blant annet The Race, melder at Ferrari jobber hardt med å sikre seg Neweys tjenester fra og med andre kvartal i 2025. Italienske Gazetta della Sport har tidligere rapportert at Newey møtte Ferraris teamsjef Fred Vasseur i London. 

LES OGSÅ: Zhou forventet ikke Hülkenberg-signering

Hamilton drømmer om Newey-samarbeid

En som uansett skal til Ferrari neste sesong er Lewis Hamilton, og han ser gjerne at Adrian Newey slår følge. 

– Hvis jeg skulle lage en liste over folk jeg ville elske å jobbe med, ville han absolutt vært på toppen av den, forteller Lewis Hamilton til pressen i forkant av helgens løp i Miami. 

Selv om Hamilton fortsatt skal fullføre sesongen med Mercedes er det ingen tvil om at han følger med på Ferraris utvikling. 

– De har allerede et flott team, de gjør store fremskritt og skritt fremover, bilen er raskere i år, men det vil være et privilegium å jobbe med ham, forteller Lewis Hamilton om Ferrari og muligheten for at også Adrian Newey kommer inn dørene på Maranello.

Neweys gode venn og manager Eddie Jordan, som etter sigende har vært med på å gjøre det mulig for Newey å gå rett til et annet team i 2025, åpner opp for at det er pensjonisttilværelsen som nå venter. 

Se helgens sendetider!