Hjem Nyheter Nå vet vi (litt) mer om den nye F1-filmen

Nå vet vi (litt) mer om den nye F1-filmen

Foto: Mercedes AMG Petronas F1

I nesten to år har vi sett det APX GP dukke opp i pitlane på forskjellige F1-løp – alt som en del av innspillingen til den nye filmen med Brad Pitt i hovedrollen.

Nå har filmen fått en bekreftet utgivelsedato for neste år, og flere detaljer har blitt avslørt om handlingen samt rollebesetningen og teamet.

Filmen – som ennå ikke har fått en offisiell tittel – kommer på kino neste sommer – med premiere 25. juni. Når filmen kommer til Norge vet vi enda ikke – men dette vet vi:

Inspirert av Alonso?

Filmen er en fiktiv F1-historie som har Brad Pitts karakter Sonny Hayes som vender tilbake til F1 etter en periode borte, litt som vi så med Fernando Alonso.

LES OGSÅ: Åpner for tidlig debut for Antonelli

Hayes kjører sammen med Joshua Pierce, spilt av Damson Idris, på det fiktive APX GP-teamet med mål om å være en mentor for vidunderbarnet Pierce. Hayes fikk karrieren sin avbrutt av en krasj på 1990-tallet og gjør en bemerkelsesverdig – om enn litt usannsynlig – retur til griden.

Ellers er lite kjent – men det er tydelig at det blir mye kjørescener basert på det vi har sett bli filmet.

Rollebesetning

Brad Pitt, en av verdens største filmstjerner de siste tre tiårene, leder rollelisten sammen med Damson Idris, som sannsynligvis best kjent for å spille hovedrollen i den amerikanske krimdramaserien Snowfall.

Javier Bardem, en Oscar-vinner for sin rolle i No Country for Old Men, spiller teamsjefen i APX GP.

Ellers finner vi skuespillere som Kerry Condon, nominert til Oscar i 2023 for sin rolle i The Banshees of Inisherin, og Tobias Menzies fra det historiske krimdramaet Manhunt.  Andre er Sarah Niles (Ted Lasso), Kim Bodnia (Killing Eve), Samson Kayo (Our Flag Means Death) og Callie Cooke (Doctor Who).

Rutinert regissør

F1-filmen blir den sjette langfilmen regissert av Joseph Kosinski.

Hans karriere startet med Tron: Legacy som ble utgitt i 2010. Til tross for blandede anmeldelser fra kritikere, viste den seg å være en suksess på kino.

Deretter fulgte en annen sci-fi-film Oblivion i 2013, som hadde Tom Cruise i hovedrollen og var basert på Kosinskis eget kildemateriale.

Etter dette kom Only The Brave og Top Gun: Maverick som også hadde Cruise i hovedrollen og som fikk overraskende gode anmeldelser, og stor kommersiell suksess, samt Spiderhead med Chris Hemsworth i hovedrollen, for på Netflix.

Kosinski samarbeider med produsenten Jerry Bruckheimer. Han er nok mest kjent for Pirates of the Caribbean-filmene.

I tillegg er jo også Lewis Hamilton med som produsent på filmen, fordi han ønsket å bidra til at manuset skulle bli så autentisk som mulig.

Tett samarbeid

Filmen er laget i samarbeid med de eksisterende F1-teamene, FIA og Liberty.

Filmen vil inneholde kjøring fra virkelige F1-løp, mikset med enmodifisert Formel 2-bil som ser ut som en F1-bil, utviklet ved hjelp av Mercedes og Carlin.

Opptakene er gjort på en rekke Grand Prix-løp gjennom 2023-sesongen og vil fortsette på flere løp i 2024. Det skal blant annet filmes Silverstone denne sommeren, og under sesongavslutningen Abu Dhabi Grand Prix i tillegg til «flere andre løp».

Bilene blir kjørt av både Pitt og hans medspiller/lagkamerat Idris, samt profesjonelle sjåfører der det er nødvendig.