Hjem Nyheter Vettel og Sainz: Urettferdig av FIA

Vettel og Sainz: Urettferdig av FIA

Carlos Sainz, og Sebastian Vettel kjemper i årets 70-årsjubilumsløp på Silverstone. Foto: McLaren

Helgens løp i Abu Dhabi er Sebastian Vettels siste løp for Ferrari. Neste sesong blir han blir erstattet av Carlos Sainz Jr. I motsetning til Fernando Alonso får imidlertid ikke de to mulighet til å delta på neste ukes test.

Det er jo noe sjarmerende over at Ferando Alonso skal kjøre det som kalles «Young Driver test» – men situasjonen har blitt ekstra betent over at FIA nekter Vettel og Sainz det samme.

LES OGSÅ: Hamilton tilbake i Abu Dhabi

– Om du gir Alonso tillatelse, så må du nesten la Carlos og meg kjøre også. Jeg mener at FIA tar feil beslutning når de forskjellsbehandler oss her.

Ettersom navnet på testen opplagt indikerer at den har som formål å gi unge førere mulighet til å forberede seg til F1 – er det i seg selv merkelig at Fernando Alonso har fått tillatelse – og ikke lettere å forstå når Sainz og Vettel ikke får muligheten.

Til Crash.net sier Sainz:
– Det er ulogisk for meg. Jeg tror ikke folk forstår hva som foregår. Selvsagt er jeg skuffet for ikke å få muligheten til å teste – men jeg må bare akseptere det og gå videre. Jeg vil sørge for å være så godt forberedt som mulig foran neste sesong, så vintertesten i februar blir svært viktig, sier Sainz.

LES OGSÅ: Mazepin i trøbbel

Han innrømmer at han skulle ønske at FIA var mer fleksible rundt testingen.
– Det mest fornuftige ville vært at de åpnet opp – slik at flere  – eller alle førerne fikk anledning til å teste etter sesongen. Det handler ikke bare om selve kjøringen, men også om sikkerhet.