Hjem Nyheter Bottas misfornøyd med Mercedes-strategi

Bottas misfornøyd med Mercedes-strategi

Foto: Mercedes-AMG - Steve Etherington
En video av Toto Wolff som avfeier Valtteri Bottas skaper diskusjon rundt hvordan stemningen i Mercedes-teamet er til tross for at begge førerne kom på pallen.

I fjorårets åpningsløp var det Bottas som var den raskeste føreren, mens i Bahrain var han aldri i nærheten av samme fart som Hamilton.

I tillegg ble løpet hans til en viss grad ødelagt av et dårlig stopp og det han selv mener er feil strategivalg. Bottas har vært tydelig på han ville tenke mer på seg selv denne sesongen, og at målet hans er å bli verdensmester.

LES OGSÅ: Thrillerstart på sesongen

Etter løpet var han svært kritisk til strategien som han kalte «for defensiv» og «for passiv».

Og denne videoen som Sky fanget opp, viser at han gikk rett til Toto Wolff med sin mening, men at teamsjefen bare avviser hans argumenter mens teamet var opptatt av å feire seieren til Hamilton.

Wolff selv har forsvart strategivalgene som ble gjort for Bottas, og sier at det ikke var noen god alternativer som ville gjort løpet bedre.
– Det var ikke noen andre strategier på bordet. Vi forsøkte en undercut for Valtteri også, og det kunne endret løpet for ham. Resultatet er ikke hva vi ønsket oss, men ettersom han mistet en posisjon i starten, var han aldri i stand til å ta igjen de to i teten. Stoppet ble lagt inn for å få til en undercut på Max, og det hadde vi nok klart om det ikke hadde vært for problemene med muttertrekkeren.

LES OGSÅ: Misfornøyd med Drive to Survive

Wolff sier at han ikke ser at de hadde noen andre alternativ.

– Medium-dekkene ville ikke ha holdt helt til slutten av løpet, og de harde mistet egenskapene for raskt. Det gjorde at vi ikke hadde noen gode alternativer. Jeg forstår at det er frustrerende å sitte i bilen, med begrenset informasjon, og tenke at vi kunne gjort noe annet.