Hjem Nyheter Arrangører satser på fulle tribuner

Arrangører satser på fulle tribuner

Foto: Red Bull
Til tross for at pandemien ikke ser ut til å være under kontroll, har syv av årets arrangører varslet om at de satser på å fylle tribunene – en av dem er Silverstone.

Denne helgen er det klart for Emilia Romagna Grand Prix foran tomme tribuner, men planene legges hos flere andre arrangører for at man skal kunne fylle tribunene maksimalt.

LES OGSÅ: Mercedes med endringer til Imola

Storbritannia, Nederland, Italia (Monza), Brasil, USA og Russland planlegger alle for å slippe inn fansen. I tillegg til dette har Monaco, Frankrike, Spania og Portugal signalisert at de vil åpne opp for et begrenset antall tilskuere på sine løp.

Det er likevel ikke bare opp til den enkelte arrangør å bestemme hvor mange tilskuere de skal ta imot. Arrangørene på Zandvoort sier at de vil trenge støtte om nederlandske myndigheter setter restriksjoner på hvor mange billetter de kan selge.

Robert van Overdijk, som er sjef på Zandvoort, sier at de må ha klare svar for at de skal kunne planlegge.

Les også: Derfor måtte Abiteboul slutte

– Vi har alltid vært tydelige i all vår kommunikasjon – enten kjører vi med fulle tribuner – ellers blir det ikke noe løp – med mindre vi får hjelp. Det går i riktig retning, men det er opp til myndighetene å bestemme når det er klar til å åpne opp. Promotor vil gjerne ha endelige svar, men vi har neppe noen gode svar før mot slutten av sommeren. Vi vet at vi har plass til 104.000 tilskuere, og det er selvsagt mulig å ha færre – men i praksis er det myndighetene som bestemmer hva som er lov, sier van Overdijk.

Den nye F1-sjefen Stefano Domenicali sier at årets sesong er vanskeligere enn 2020.

– I fjor visste alle at vi måtte finne en vei å komme oss gjennom pandemien. Nå er reglene ulike i de forskjellige landene. Derfor må vi bestemme fra dag til dag, og være forberedt på å gjøre endringer i siste øyeblikk.