Hjem Nyheter Hamilton tok seieren i Portugal

Hamilton tok seieren i Portugal

Foto: Steve Etherington - Mercedes
Lewis Hamilton tok seieren i et Portugal Grand Prix som ikke helt klarte å leve opp til fjorårets dramatiske løp.

Mye skal åpenbart handle om Lewis Hamilton og Max Verstappen i gullstriden i årets Formel 1-sesong, og denne gangen var det matchball Hamilton hvor det tidlig i løpet var mye som tydet på at det var britens tur denne gang til å stå på toppen av seierspallen.

Og det ble altså, den 97. i rekken for 36-åringen i Mercedes som i praksis aldri var truet med mindre noe uforutsett skulle skje. Dette etter en relativt medioker start, hvor Hamilton måtte kjøre seg opp forbi både Verstappen og teamkompis Valtteri Bottas. Men da han først kom seg forbi var det ingen som klarte å svare.

I den resterende pallkampen, på sedvanlig vis med Verstappen og Bottas på de to påfølgende plassene, så ble det et kappløp om ekstrapoenget man får ved å sette løpets raskeste runde.

LES OGSÅ: Verstappen misfornøyd med banen

Egentlig var det Sergio Perez som fikk «æren» av å gi dette ekstrapoenget et forsøk der han kjørte så å si hele løpet med medium-dekkene før han var pliktig til å ta et pitstopp helt på tampen. Perez gjorde jobben i utgangspunktet, men Mercedes svarte med å gi Bottas denne sjansen ettersom avstanden mellom førerne var så stor at de alltid hadde råd til et ekstra pitstop.

Det ga Max Verstappen en tilsvarende luke, hvor Red Bull svarte på Bottas bestetid ved å ta inn nederlenderen for å sette på de mykeste dekkene slik at også han kunne få denne sjansen. Verstappen tok tilsynelatende vare på denne sjansen og snek seg inn til bestetid.

LES OGSÅ: Tyrkia erstatter Canada

Men – 23-åringen var utenfor banegrensen i den siste sektoren, der løpsledelsen rett etter løpets slutt da valgte å ugyldiggjøre rundetiden hans. Verstappen ble opplyst om dette først i det offisielle intervjuet med reporter Paul di Resta rett etter løpet, og stusset over å ha blitt fratatt denne ene ekstrapoenget som til slutt endte opp hos Valtteri Bottas.

Hamilton leder nå VM sammenlagt med åtte poengs forsprang ned til Verstappen. Lando Norris leverte nok et relativt knirkefritt løp ved å bli nummer fem og således «best of the rest», der den unge briten beholder tredjeplassen sammenlagt – 24 poeng bak Verstappen.

Saken er levert i samarbeid med Parcferme.no