Hjem Nyheter Wolff: Vi leker ikke stolleken

Wolff: Vi leker ikke stolleken

Foto: Mercedes-AMG - Steve Etherington
Teamsjef i Mercedes, Toto Wolff, sier det ikke er aktuelt å bytte ut Valtteri Bottas mist i sesongen, og sier at de ikke har noen interesse av å leke stolleken.

Rykter sist uke gikk på at Mercedes ville vurdere å kvitte seg med Bottas allerede før 2021-sesongen var over, og erstatte ham med George Russell. Ryktene har også blitt plukket opp i norske medier i løpet av uken.

LES OGSÅ: Dennis på pole

Det har vært en vanskelig start for Bottas denne sesongen, ikke minst som følge av kollisjonen med nettopp Russell på Imola. Nå kaller Wolff ryktene for pisspreik.

Han sørget også for å sende et stikk til Red Bull, og sier at det å bytte førere midt i sesongen ikke er noe Mercedes ville vurdere.

Etter fredagstreningen på Barcelona, var Wolff igjen krystallklar på at Bottas vil beholde setet ut denne sesongen.

– Med mindre han får influensa og ikke kan kjøre, vil han sitte i bilen. Jeg ser ingen grunn til å bytte ham ut. Det er de gutta der borte som liker å leke stolleken – så nei – det blir ingen endringer.

Wolff kommenterte også at Red Bull har sikret seg enda en av de ansatte i motoravdelingen til Mercedes. Tidligere har de sikret seg utviklingssjef Ben Hodgkinson som ny teknisk direktør, og de har tydeligvis ikke tenkt å gi seg der.

LES OGSÅ: Mercedes raskest på trening

– Om du ønsker å bygge en motorfabrikk i England, er det bare en der i dag, og det er oss. Vi har rundt 900 ansatte, og at du klarer å fiske ut noen av dem er ikke det unormalt. Foreløpig har de gått mest etter folk i produksjonen, men de ønsker jo å bygge opp et nytt selskap. Men de skal ha kred for å gå på et slikt prosjekt, det er som å klatre Mount Everest – og jeg ser frem til å kjempe mot motorer fra Red Bull.

Han sier at Red Bull har forsøkt seg på 100 av deres medarbeidere, men at de kanskje har fått med seg 15.