Hjem Nyheter Krigen om vingene

Krigen om vingene

Foto: Red Bull
Diskusjonen ser ut til å blir stadig heftigere inn mot Azerbaijan Grand Prix – der Red Bull nå kontrer med å klage på frontvingen til Mercedes.

Det var etter Spania Grand Prix at Lewis Hamilton var svært tydelig på at bakvingen på årets Red Bull, RB16B, så ut til å gi teamet en klar fordel. Mercedes anslo at fordelen ved den fleksible bakvingen kunne gi en fordel så mye som tre tideler per runde.

LES OGSÅ: Tror Mercedes vil slite i Baku

Som er resultat av dette vil FIA innføre en ny testprosedyre som trolig vil redusere hvor mye bakvingen kan flekse – men denne innføres ikke før etter helgens Azerbaijan Grand Prix. I de nye reglene gis det i tillegg tillatelse til at vingen kan flekse inntil 20 prosent mer enn regelverket – i ytterligere en måned.

Håndteringen av den fleksible vingen kan føre til at det kommer protester under helgens løp i Baku, og nå forbereder Red Bull et motangrep. Inboardvideo fra Mercedes viser nemlig at teamets frontvinge også beveger seg mye – og Helmut Marko har gjentatte ganger nevnt frontvingen i diskusjoner om kampen mellom de to teamene.

– Det er FIA som har satt prosedyrene, særlig når det kommer til testing av stivheten, og nå vil den endres. Reglene trer i kraft fra Paul Ricard – og det er en klar innskjerping. Om Hr. Wolff synes det er for sent, er det fortsatt FIA som har bestemt dette – om han ønsker å protestere så står han selvsagt fritt til det. Men jeg mener at han bør ta en titt på sin egen frontvinte. Både på ServusTV og på Sky var det video som tydelig viser hvor nær denne frontvingen nærmer seg bakken.

LES OGSÅ: Atle Gulbrandsen: Monaco bør bli time attack

Marko er tydelig på at Red Bull er godt kjent med å gjøre endringer på bakvingen, og at de alltid har vært innenfor regelverket.

– Vi har forbedret oss hver gang. Nå ble det satt en ny deadline, og vi har brukt tiden til å utvikle oss. Vi har en lovlig bil nå, og vi vil sørge for å gjøre nødvendige endringer før Paul Ricard.

Toto Wolff har allerede sagt at om Red Bull protesterer på frontvingen til deres W12 vil de gjøre det samme mot Red Bull, fordi han mener denne beveger seg like mye som Mercedes sin.