Hjem Nyheter Verstappen på pole – men Norris nummer to

Verstappen på pole – men Norris nummer to

Lando Norris. (Foto: Zak Mauger / McLaren)

Det ble nok en gang Max Verstappen som var raskest på kvalifiseringen – og starter i pole i morgendagens løp i Østerrike – minst like glad var nok likevel Lando Norris som sørget for at McLaren starter i første startspor for første gang på nesten ti år.

Det ble som forventet en tøff kvalifisering før denne helgens Østerrike Grand Prix – og Red Bull sikret både første og tredje posisjon, men Verstappen vare bare få hundredeler fra å miste pole position til Norris.

LES OGSÅ: Hamilton forlenger med Mercedes

For på aller siste forsøk var det en tusendelkamp mellom Max Verstappen i Red Bull og Lando Norris i McLaren. Den unge briten viste gjennom kvalifiseringen at han virkelig er å regne med høyt oppe, men at det skulle skille så små marginer til pole-tiden hadde de færreste kanskje sett for seg.

Men det var altså Verstappen som dro det lengste strået, men ikke mer enn 48 tusendeler foran unge Norris. Ikke bare er det karrierebeste for McLaren-føreren, men det er også første gang siden 2012 at en McLaren står på første rad på startgriden i et Formel 1-løp.

LES OGSÅ: Dennis vant helgens første løp

Og unggutta fortsetter å gjøre livet surt for Mercedes, godt hjulpet av Verstappens teamkompis i Red Bull, Sergio Perez, som tok tredjetiden. På fjerde- og femteplass finner vi Lewis Hamilton og Valtteri Bottas.

Det er også verdt å merke at George Russell skrev personlig historie. For første gang i Williams-drakt tok han seg videre til Q3, og ble attpåtil nummer ni på kvalifiseringen.

Denne saken er levert av Parcferme.no – Norges beste nettside for motorsportnyheter.