Hjem Nyheter Hitech vil ikke sparke Vips

Hitech vil ikke sparke Vips

Foto: Hitech GP

Etter at Red Bull til slutt terminerte kontrakten med Vips etter rasistisk ordbruk trodde mange at det også betydde slutten på formel 2-karrieren, men nå går Hitech-teamet ut og bekrefter at Vips blir værende ut sesongen.

Joakim Stenløs

Juri Vips er i hardt vær om dagen etter å ha opptrådd rasistisk på en live-stream på Twitch. Han ble først suspendert av Red Bull etter hendelsen, før han i går fikk sin kontrakt terminert. Men det ser ikke ut til at Vips må gi seg med Formel 2 helt enda, for Hitech uttaler nå at de ikke ønsker å sparke estlenderen ut av teamet.

LES OGSÅ: FIA og F1 fordømmer rasisme mot Hamilton

Hitech-sjef Oliver Oakes uttaler følgende:

«Jeg har tatt avgjørelsen om å beholde Juri i hans formel 2-sete resten av sesongen, en avgjørelse vi har debattert seriøst. Å la han fullføre sesongen med Hitech er en mulighet for han å demonstrere, gjennom sine handlinger, hvilken type person han er. Jeg har gjort det klart at jeg synes språkbruken var totalt uakseptabel, men jeg velger å gi han muligheten til å gjøre opp for seg.»

Den avgjørelsen kommer overraskende på mange. Det kommer blant annet til syne i en rimelig skarp uttalelse fra formel 2. Her uttrykker de at de ble overrasket over Hitechs avgjørelse om å beholde Vips ut sesongen. De sier også at det er en avgjørelse de selv ikke ville tatt, men de sier ingenting om at de vil hindre Vips i å kjøre.

LES OGSÅ: Haugers rivaler i trøbbel før Silverstone

F2 uttaler dog at de vil følge nøye med på situasjonen sammen med teamet, og sørge for at denne typen oppførsel blir adressert på en ordentlig måte.