Hjem Nyheter Dennis med skuffende kvalifisering på Silverstone

Dennis med skuffende kvalifisering på Silverstone

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Det kan bli en tung helg for Dennis Hauger. Fredagens kvalifisering endte med en 13. plass, og Hauger har dermed et dårlig utgangspunkt i både sprint-løpet og hoved-løpet denne helgen. 

Joakim Stenløs

Etter 2 meget sterke løps-helger med 2 imponerende seire var det visse forhåpninger knyttet til hva Dennis Hauger kunne utrette i kvalifiseringen på Silverstone. Men til slutt endte det i skuffelse, og et vanskelig utgangspunkt for resten av helgen.

Hauger snurret på treningen tidligere på dagen, og ødela dekk-settet han kjørte med. Siden det er få dekk å rullere på i formel 2 ble det ikke mange rundene, og den beste tiden han satt ble strøket grunnet track-limits. Hauger endte helt nederst, og hadde et dårlig utgangspunkt med få kjørte runder på treningen.

LES OGSÅ: Haugers rivaler i trøbbel før Silverstone

Den første tiden Hauger satte i kvalifiseringen var lite imponerende, og et godt stykke bak de fremste rivalene. På det neste forsøket kom Hauger inn til en foreløpig 4. plass, men etterhvert som andre førere forbedret sine tider falt Hauger nedover resultatlisten.

Prema tok en sjanse med strategien, og valgte å spare de myke dekkene så mye som mulig. Dermed ble det ikke mange forsøkene for Hauger til å forbedre tiden sin. Han forberedt seg mot slutten av løpet, men det holdt bare til en 13. plass.

Dermed starter Hauger utenfor topp 10 i begge løp, og er avhengig av at alt skal gå hans vei for å kunne sikre gode plasseringer denne helgen.

Den raskeste føreren rundt banen denne fredagen var Logan Sargeant. Amerikaneren som kom på 2. plass bak Hauger i Baku toppet treningen tidligere på dagen, og tok også pole i kvalifiseringen med tiden 1.38.432. Bak han fulgte Fredrik Vesti på 2. plass og mesterskaps-leder Felipe Drugovich på 3. plass.

Haugers Red Bull-rivaler leverte alle bedre enn nordmannen. Liam Lawson rullet inn på 5. plass foran Ayumy Iwasa på 6. plass. Jehan Daruvala havnet som Hauger også et stykke unna teten, men sikret en 10. plass. Dermed starter han i pole i morgendagens sprintløp.

Juri Vips ble denne uken kastet ut av Red Bull-systemet etter rasistisk ordbruk. Likevel fikk han fortsette i Hitech-teamet, og på dagens kvalifisering endte han opp med en 8. plass.

LES OGSÅ: Hitch vil ikke sparke Vips

Hele resultatlisten: