Hjem Nyheter Andretti drømmer om F1: “Vær så snill, ta oss seriøst!”

Andretti drømmer om F1: “Vær så snill, ta oss seriøst!”

Andretti fra et besøk hos Red Bull i 2014. Nå vil Andretti være med på leken. Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool.

Formel 1-interessen har fått en kraftig boost de siste årene, og det er nå mer attraktivt å være med i sirkuset enn på lang tid. En av aktørene som ønsker å komme inn er Andretti Autosport, og i et nylig intervju letter Mario Andretti på sløret om hvordan det hele ligger an.

Joakim Stenløs

Tidligere har teamet vært i forhandlinger om et oppkjøpt av Sauber-teamet, men dette kom aldri i havn. Nå er målet å komme inn med et eget lag fra 2024-sesongen, Mario Andretti forteller om hvordan prosessen ligger an i samtale med Matt Gallagher i «WTF1»s podkast.

Skal vi tro Andretti selv står det hvertfall ikke på deres innsats:

«Jeg synes det går ganske bra for øyeblikket. Vi jobber med det hver eneste dag. Vi har et team i Europa og her (i USA). Det er alt vi kan gjøre, jeg mener, vi venter på dem til å bare si oss hva mer de trenger. Så langt vet jeg ikke om noe vi ikke har overholdt.»

Og ikke overaskende, synes den tidligere Formel 1-mesteren at prosessen med å komme inn på griden er unødvendig komplisert:

«Det er ganske komplisert, og de kan gjøre det så komplisert som de vil.»

«Noen ganger kan jeg ikke tro at prosessen må være så komplisert. De må innse hvor seriøse vi er og hvor forpliktet vi er. Vi tenker langsiktig. Vær så snill. Ta oss seriøst. Dette er alt vi gjør, dette er alt vi elsker, dette er alt vi noen sinne har gjort i vårt profesjonelle liv.»

«Det er ikke veldig klart hvor den faktiske motstanden er for øyeblikket, men jeg ville sagt at teamene og Liberty er det største problemet.»

LES OGSÅ: Masi om egen avgang: «Det har vært en ære»

Om Andretti skulle komme til Formel 1 forventer de fleste at Colton Herta, som kjører for Andretti-teamet i IndyCar og denne uken testet fjorårets McLaren-bil, vil være en del av fører-kabalen. Det legger heller ikke Mario Andretti selv skjul på:

«Jeg vil bare velge en for øyeblikket, den andre er åpen, men den første ville vært Colton Herta. Jeg tror virkelig at han er det rette talentet for Formel 1 fordi han virkelig virkelig vil ha det.»

Colton Herta. Foto: Mclaren Media

Andretti vil dog ikke bekrefte noen hel-amerikansk fører-duo, som mange har spekulert i:

«Jeg tror den siden av det fortsatt må bli vurdert. Men ærlig talt tror jeg man trenger solid erfaring ved siden av Colton så han kan måle seg mot noen. Det er den eneste måten du kan evaluere bilens ytelse.»

Les mer om Colton Hertas McLaren-test her!

Andretti ønsker ikke overraskende å avsløre noe om hvem som kan komme inn som motor-leverandør for teamet, men forsikrer om at «de aspektene» skal være under kontroll:

«Jeg vil ikke gå inn i detalj, vi har noen avtaler også videre, men før du har alle bitene kan jeg ikke dele den type informasjon. Alt jeg kan si er at alle de aspektene er solide. Visst ikke ville vi ikke engang snakket (om å bli med i Formel 1).»

Prosessen fortsetter, og det er fortsatt uvisst når vi vil få en avklaring rundt Andrettis Formel 1-drøm. Det er i alle fall ingen tvil om at Andretti-familien ville tatt et eventuelt avslag tungt:

«Det ville vært den største skuffelsen i vårt liv i motorsport uten tvil, å bli totalt utestengt av noe vi elsker, noe vi har gjort, noe vi lever for.»

«Om de utestenger oss vil det for meg være det verste øyeblikket i karrieren.»