Hjem Nyheter Hauger langt unna poeng i sprint-løpet

Hauger langt unna poeng i sprint-løpet

Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Dennis Hauger hadde et vanskelig utgangspunkt, og var langt unna poengene i lørdagens sprintløp på Paul Ricard. Prema-kamerat Jehan Daruvala måtte også gi tapt i kampen om seieren.

Tekst: Joakim Stenløs

Hauger har så langt hatt nok en tøff helg. Og som flere ganger tidligere har det vært forårsaket av andre omstendigheter enn føreren selv.

På fredagens trening ble det motor-haveri og brå-stopp. Med ny motor i kvalifiseringen senere samme dag skulle man tro at alt var i skjønneste orden, men denne gangen var det bensin-pumpa som sviktet. Dermed ble det bare en 18. tid på kvalifiseringen, og et vanskelig utgangspunkt i både sprint- og hoved-løpet denne helgen.

Haugers team-kamerat Jehan Daruvala startet fra pole etter en skuffende kvalifisering foran Liam Lawson, Marcus Armstrong og Jüri Vips. Drugovich kom opprinnelig på 4. plass under gårsdagens kvalifisering, men fikk sin bestetid strøket grunnet track limits. Dermed ble det P6 i kvalifiseringen og start fra 5. beste startspor i dagens sprintløp.

Hauger starter klatringen allerede på formasjons-runden da henholdsvis Richard Verschoor, Emerson Fitipaldi og Clement Novalak ikke kom i gang, og måtte starte løpet fra pit-lane. Dermed startet Hauger praktisk talt fra 15. plass. Nordmannen tok også en plassering i starten, og kom opp til en 14. plass.

Hauger ble lenge liggende bak Cem Bolukbasi, som tidlig avanserte flere plasser opp til en 13. plass. Bolukbasi slet igjen med å komme seg forbi Beckmann, som forøvrig er hentet inn som erstatter for Jake Hughes som hare testet positivt for Covid 19.

Lenger fremme fikk Daruvala en god start fra pole. Også hjemme-favoritt Theo Pourchaire fikk en god start, og avanserte to plasser og opp til fjerdeplass. Marcus Armstrong fikk også en god start, og tok andreplassen fra Liam Lawson. Men på runde 4 tok Lawson posisjonen tilbake på imponerende vis.

På runde 9 måtte sikkerhetsbilen ut etter at Fittipaldi snurret da han gikk for en optimistisk forbikjøring på innsiden av Roberto Mehri. I tillegg kjørte Cordeel på vingen til Fittipaldi som sto midt i veibanen, og også belgieren måtte bryte grunnet skader på bilen.

Før sikkerhetsbilen kom ut var Daruvala under økt press fra Liam Lawson. Ved omstarten på runde 13 klarte Prema-føreren å holde på leder-posisjonen, men etter at DRS-en igjen ble aktivert kom Lawson seg til slutt forbi Daruvala på runde 16, og tok ledelsen i løpet.

Dermed ble det Liam Lawson som tok seieren i sprint-løpet foran Jehan Daruvala. Theo Pourchaire tok tredjeplassen til stor glede for hjemmefansen, og mesterskaps-leder Felipe Drugovich kom inn til fjerdeplass.

Hauger kom seg på sin side til slutt forbi Bolukbasi på runde 18, men på dette tidspunktet var det godt over sekundet opp til 12. plassen, og ikke minst alt for langt opp til poeng-plass med kun 3 runder igjen. Nordmannen endte løpet på 13. plass, og må håpe på at alt fungerer bedre både for han og for teamet i morgendagens hovedløp om ikke helgen skal avsluttes uten et eneste poeng.

OPPDATERT:

I etterkant av løpet har det blitt delt ut en rekke straffer:

• Juri Vips for å tvinge Armstrong av banen i siste sving: 5 Sekunders straff og 1 straffe-poeng.
  • Theo Pourchaire for å tvinge Armstrong av banen i sving 11: 5 sekunders straff og 1 straffe-poeng
  • Marcus Armstrong for å forårsake en kollisjon med Daruvala: 5 sekunders straff og 1 straffe-poeng
  • Enzo Fitipaldi for en kontakt med Mehri i sving 8: 5 plassers grid-straff og 2 straffe-poeng

Dermed rykker Felipe Drugovich opp til 3. plass, Saregant opp på den siste poeng-plassen og Hauger opp til 12. plass. I tillegg starter Hauger fra P17 istedenfor P18 i morgendagens hovedløp.