Hjem Nyheter Dennis med nok en skuffelse i Frankrike

Dennis med nok en skuffelse i Frankrike

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Det ble nok et løp å glemme for Dennis Hauger på Paul Ricard, og for fjerde gang denne sesongen avslutter nordmannen en løps-helg uten et eneste poeng. Langt bedre gikk det for Red Bull-kollega Ayumu Iwasa som tok sin første seier i Formel 2. 

Tekst: Joakim Stenløs

Dennis Hauger har hatt en svært krevende helg på Paul Ricard med problemer både på trening, kvalifisering og sprint. Nordmannen startet dagens hovedløp fra 17. plass, og veien opp til poengene skulle vise seg å nok en gang bli for lang.

LES OGSÅ: Hauger langt unna poeng i sprint-løpet

Hauger kjørte seg opp 3 plasser i starten, men så skulle det gå gærent igjen. Beckmann så ut til å kjøre inn i Armstrong, og Hauger som kom rett bak hadde ikke noe sted å gjøre av seg. Dermed røk Haugers vinge, og nordmannen måtte inn i pit.

Hauger uttaler til Viaplay etter løpet:

«Det skjedde veldig raskt, så jeg klarte ikke å unnvike det. Jeg gikk til høyre men da sladda også bilen til høyre.»

«Etter det var det selvfølgelig vanskelig. Jeg følte jeg hadde noen skader på bilen. Jeg slet egentlig generelt sett etter det.»

Se stillingen i fører-mesterskapet nederst i saken!

 

Hauger hadde en fordel av at sikkerhets-bilen måtte ut på dett tidspunktet, og at han kunne hente inn igjen feltet. Samtidig lå nordmannen nå på en 20. plass, og hadde fortsatt et pit-stop igjen ettersom at det ikke er tillatt å bytte dekk så tidlig i løpet.

Lenger fremme på griden hadde ikke pole-sitter Logan Saregant noen god start, og mistet ledelsen til Jack Doohan som kom som et skudd fra tredje posisjon. Men det skulle ikke ta lang tid før Ayumu Iwasa tok ledelsen i løpet, og japaneren skulle vise seg å dominere resten av løpet. 

Sargeant mistet ledelsen, men lå lenge på en 3. plass som likevel ville gitt solide poeng i mesterskapet. Men pit-stoppet skulle ende i krise for amerikaneren. Bilen stoppet, og selv med start-hjelp kom aldri Williams-junioren i gang igjen. Også Doohan fikk problemer i pit, og Pourchaire kom seg foran på andreplass.

Allerede på runde 10 gikk Hauger inn i pit, og kom ut på 16. plass. I ettertid virker teamet å ha bommet på Haugers dekk-strategi. For med kalde dekk ble Hauger fort forbipassert av både Novalak og Fitipaldi. Ved halvkjørt løp hadde Dennis kommet seg forbi både Vips og Fitipaldi, men nå var det også nesten 5 sekunder opp til Novalak. 

LES OGSÅ: Sainz tauet Leclerc inn til pole på Paul Ricard

Utover løpet virket Hauger å ha langt dårligere dekk enn førerne rundt seg, og han ble fort passert av både Vips, Fittipaldi og Williams. Mot slutten av løpet gikk i tillegg Hauger inn i pit for tredje gang, og endte med det løpet på 16. plass – bakerst av de fullførende førerne. Dennis og teamet må igjen nullstille og se frem mot nye muligheter i Ungarn allerede førstkommende fredag. 

Seieren gikk altså til Iwasa på imponerende vis foran ART-duoen Theo Pourchaire og Fredrik Vesti. På fjerdeplass fulgte Felipe Drugovich som tok solide poeng foran Jack Doohan som snurret bort egne pall-sjanser ved en ambisiøs forbi-kjøring på Pourchaire tidligere i løpet. 

I mesterskapet hopper Pourchaire forbi Saregant opp til andreplass. Iwasa tar på sin side et solid steg opp til niende, mens vår egen Dennis Hauger nå er utenfor topp 10.

Hele resultatlisten: