Hjem Nyheter Haas-oppgraderinger kun til Magnussen

Haas-oppgraderinger kun til Magnussen

Haas kan omsider få gleden av en større oppgraderings-pakke. Foto: Glenn Dunbar / LAT Images

Haas har i liten grad oppgradert bilen sin denne sesongen. Når oppgraderingene nå først kommer, er det i hovedsak kun Kevin Magnussen som får gleden av de.

Tekst: Joakim Stenløs 

Det har lenge vært klart at Hungaroring og Ungarn Grand Prix blir tidspunktet for Haas sin første, store oppgraderings-pakke. Nå er det altså også klart et det i første omgang kun blir Kevin Magnussen som får gleden av alle oppgraderingene. 

Oppgraderingene skulle først komme til Frankrike Grand Prix, men de ble utsatt til dette løpet med begrunnelsen at teamet måtte sjekke noe i vind-tunellen. I tillegg har teamet vært litt bakpå i produksjonen av reserve-deler. Og det er mangelen på reserve-deler som er grunnen til at kun en fører får hele oppgraderings-pakken i denne omgang. 

Team-sjef Guenther Steiner uttaler:

«Det vi vil gjøre nå er å legge til ytelse. Nøyaktig hva den vil gjøre, jeg vil ikke si det fordi jeg ikke vil jinxe det, men fra utviklingen vår vi vet hva den burde gjøre. Vi må bare vente å se hva vi kan få ut av pakken.»

«Med reserve-del situasjonen vi hadde i starten av sesongen, opp til løp syv eller åtte, falt vi litt bakpå i produksjonen og derfor har vi ikke nok deler for to biler. Vi sliter med reserve-deler for en bil så forhåpentligvis kan vi få det klart og ta det med til Ungarn.»

LES OGSÅ: Hauger med nok en skuffelse i Frankrike

Haas har denne sesongen hatt gleden av å kjempe i midt-feltet. Foto: Andy Hone / LAT Images

Steiner sier også at grunnen til at det er Magnussen som får oppgraderingene først enkelt og greit er fordi han ligger best an av de to i mesterskapet. 

Haas-teamet har imponert denne sesongen til tross for å ha en lite oppgradert bil. I Østerrike tok både Magnussen og Schumacher poeng, og på det tidspunktet var teamet overrasket over at bilen gjorde det såpass bra. Haas ligger nå på 7. plass i konstruktør-mesterskapet. 

LES OGSÅ: Perez skylder på system-feil