Hjem Nyheter Kan Ricciardo returnere til Alpine?

Kan Ricciardo returnere til Alpine?

Alonso i kamp med sin nye arbeidsgiver, Aston Martin. Hvem ender opp med å erstatte spanjolen i Alpine? Foto: Red Bull Content Pool

På få dager har Silly Season virkelig satt fart. Vettel er ferdig, og Alonso erstatter han i Aston Martin. Piastri er annonsert hos Alpine, men føreren selv sier han ikke skal kjøre for laget neste sesong. Men hva nå? Kan Ricciardo returnere til Alpine? Szafnauer utelukker ingenting.

Joakim Stenløs

Hvordan dette ender er fortsatt oppe i luften, og det er usikkert når striden blir avgjort. Men om Alpine eventuelt vinner frem – kan laget i det hele tatt satse på Piastri etter dette?

Se kontraktsstatus for de ulike førerne nederst i saken!

Og hvor skal egentlig Piastri? For å kaste bort en sikker plass i Alpine på denne måten er der ingen tvil om at australieren har et sete klart. Mye tyder på at det setet er hos McLaren, og da er spørsmålet hva som skjer med Daniel Ricciardo.

Tidligere har det blitt tolket som at Ricciardo er den eneste som kan avslutte kontrakten, og han har flere ganger uttalt at han fortsetter også neste sesong. Nå kan derimot mye tyde på at hans tid i McLaren er over. Om McLaren har muligheten til å avslutte kontrakten likevel, eller om Ricciardo enten har sagt at nok er nok i Formel 1 eller har et annet sete i horisonten, er usikkert. Mange vil tenke at Ricciardos beste valg er å bli i McLaren, men det har på ingen måte fungert, og en overgang som også inkluderer en lengre kontrakt kan være akkurat det han trenger.

Om Ricciardo ikke er ferdig i Formel 1, kan han da gå tilbake til Alpine? Edd Straw i The Race er blant de som mener at Ricciardo er det åpenbare valget for Alpine om ikke Piastri kommer i havn med tanke på at alternativene er såpass begrenset som de er. Ricciardo sliter fortsatt med McLaren-bilen, sett bort fra seieren på Monza. I Renault (dagens Alpine) tok det langt kortete tid for han å tilpasse seg bilen. 

LES OGSÅ: Piastri benekter å ha signert for Alpine

Daniel Ricciardo og Zac Brown er kanskje ikke bestevenner om dagen. Kan Ricciardo returnere til Alpine? Foto: McLaren Media

Men kan Alpine ta tilbake Ricciardo? Team-sjef Otmar Szafnauer uttrykker til Autosport at det i seg selv ikke vil være et problem. Han sammenligner det med måten Alonso kan returnere til ulike lag, og fremhever at deres prioritet er å finne den riktige føreren til å hjelpe laget med deres 100-løps plan for å komme til fronten av feltet.

Samtidig er det en risiko for Alpine å gå tilbake til en fører som ikke har prestert mens han har vært borte. Men hvem andre kan komme inn?

Om vi gjør som ikke alle virker til å ha gjort i denne saken, nemlig forholder oss til kontrakter, er det kun Tsunoda, Albon, Latifi, Schumacher og Zhou som er tilgjengelig i Formel 1 per nå. Albon og Schumacher er eksempelvis begge spennende navn, men er de bedre alternativer enn Ricciardo? Kanskje, kanskje ikke. 

For Alpine hadde nok drømmen vært en fransk fører. Pierre Gasly angrer muligens på at han har forlenget med AlphaTauri da situasjonen har utviklet seg som den har. Kanskje kan det finnes et smutthull i kontrakten. Eventuelt kan Red Bull være interessert i en avtale om de har noen de ønsker inn i AlphaTauri, eksempelvis Alex Albon. Men i utgangspunktet er ikke Pierre Gasly et reelt alternativ per nå.

LES OGSÅ: Alonso i Aston Martin fra 2023 

En annen mulighet er Theo Pourchaire. Franskmannen er kun 18 år, men er regnet som et supertalent. Pourchaire kom på andreplass bak Piastri i Formel 3 i 2020, og på 5. plass i Formel 2 i 2021. I år ligger han foreløpig på en andreplass i Formel 2, og er i aller høyeste grad i tittel-kampen. Han er Alfa Romeo-junior, men kan være en mulighet for Alpine. Spesielt om Alfa Romeo velger å gi fornyet tillit til Guanyu Zhou. 

Hans tittel-rival Felipe Drugovich er ikke knyttet til noe akademi og kan på papiret være et alternativ. Det samme kan Logan Saregant om ikke Williams slår til. Utenfor Formel 1 og 2 kan Nico Hulkenberg og Nyck De Vries også være alternativer. En ting er i alle fall sikkert: mye kan skje i neste års fører-kabal.