Hjem Nyheter Verstappen beholder pole etter etterforskning

Verstappen beholder pole etter etterforskning

Foto: Mark Thompson / Getty Images

Max Verstappen tok pole position på Suzuka, og alt ligger i utgangspunktet til rette for at nederlenderen vil sikre verdensmester-tittelen i morgendagens løp. 

Joakim Stenløs

Max Verstappen var etter kvalifiseringen under etterforskning. Han kjørte sikksakk for å varme opp dekkene før han skulle sette en rask tid, og så seg tilsynelatende ikke godt nok for i speilene. Bak han kom nemlig Lando Norris i full fart, og briten måtte kjøre ut på gresset for å unngå å treffe Red Bull-føreren. Til slutt ble det klart at Verstappen fikk en reprimande, og dermed starter fra pole i søndagens løp. Før avgjørelsen kom forklarte Verstappen følgende om hendelsen:

– Jeg kjørte ganske sakte, og jeg ville akselerere siden dekkene mine var ganske kalde og da hadde jeg et «stort øyeblikk», og da prøvde så klart Lando å passere meg samtidig så han måtte unngå meg litt. Men heldigvis skjedde det ingenting, forteller Verstappen om situasjonen i etterkant. 

Bak Verstappen kom Leclerc inn kun en hundredel bak, og hans lagkamerat Carlos Sainz kun 47 tusendeler bak det igjen. Forrige helgs seiersherre Sergio Perez kom inn på fjerdeplass. 

– La oss vente å se med forholdene

Værmeldingen tyder på at morgendagens løp vil bli påvirket av regn på en eller annen måte. Både Verstappen og Leclerc er spesielt oppmerksomme på værforholdene i forkant av morgendagens Grand Prix-løp.

– Det vil bli interessant å se været. Noen sier at det blir tørt, noen sier at det kommer til å regne på et tidspunkt. Vi må bare se hva som skjer. Jeg er ganske selvsikker på at vi har en bra bil, så jeg er spent på morgendagen, forteller Verstappen. 

– Følelsen var god med bilen. La oss vente å se med forholdene, det virker som at det skal bli litt regn på et tidspunkt i løpet, så det burde bli et morsomt løp, sier Leclerc om morgendagens løp. 

LES OGSÅ: Gasly til Alpine og de Vries til AlphaTauri

Etterlengtet opptur for Vettel

Lenger bak på griden starter Esteban Ocon fra femte posisjon foran Lewis Hamilton, Fernando Alonso og George Russell. Fra niende posisjon starter Sebastian Vettel etter at tyskeren nådde sin første Q3-runde siden kvalifiseringen i Baku i vår.

Tyskeren er mildt sagt glad i Suzuka, og har tidligere denne uken uttalt at han ville vært åpen for å kjøre kun Japans Grand Prix også etter at han legger opp denne sesongen. 

– Denne banen er så mye bedre enn alle de andre, sa Vettel på radioen etter at han var ferdigkjørt i Q3.  

Vettel storkoser seg på Suzuka!

LES OGSÅ: Hauger: – Større sjanse for at det ikke blir Prema neste år

Gasly frustrert 

I Q1 røk Pierre Gasly ut, og franskmannen som tidligere i dag ble klar for Alpine fra neste sesong var tydelig frustrert på teamet i etterkant. Både Gasly og Tsunoda klagde på bremseproblemer underveis. I tillegg til Gasly måtte også Lance Stroll og Kevin Magnussen parkere bilen før de andre sammen med Williams-duoen Alex Albon og Nicolas Latifi.

Mick Schumacher krasjet i gårsdagens første trening, og måtte stå over trening to grunnet skadene på bilen. Likevel kom tyskeren seg i motsetning til hans lagkamerat Kevin Magnussen videre til Q2. Her ble det dog stopp sammen med Gyanyu Zhou, Yuki Tsunoda, Valtteri Bottas og Daniel Ricciardo. Valtteri Bottas har ikke plukket poeng siden Canada Grand Prix i juni, og må klatre minst to plasser i morgendagens løp for å bryte den trenden.