Hjem Nyheter F1 Verstappen vant da Red Bull igjen ble konstruktørmestere

Verstappen vant da Red Bull igjen ble konstruktørmestere

Foto: Jared C. Tilton / Getty Images / Red Bull Content Pool

Hamilton satte inn et solid forsøk, men Max Verstappen vant til slutt USA Grand Prix i Austin. Red Bull kan også feire sitt første konstruktørmesterskap siden 2013.

Joakim Stenløs 

Båse seieren og konstruktørmesterskapet var dedikert til avdøde Dietrich Mateschitz, som har vært helt sentral i Red Bulls Formel 1-satsing. 

– Dette var for Dietrich, var det første Verstappen sa på radioen etter å ha kommet inn til ny seier. 

– Det betyr mye for meg og for laget. Han var så viktig for hele laget. Vi ville virkelig ha et bra resultat i dag, fortalte Verstappen videre i intervju med David Coulthard etter løpet. 

LES OGSÅ: Dietrich Mateschitz er død  

Kortvarig løp for Sainz

Carlos Sainz startet løpet fra pole position, men måtte innse at hans løp ble av det svært kortvarige slaget. I første sving ble det et sammenstøt med George Russell som endte opp med en snurring og til slutt brutt løp for Sainz. Russell fikk en fem sekunders straff for hendelsen. Det mener mange var strengt. 

– Det er første sving i løpet med kamp om posisjoner. Straffen er strengt idømt, kommenterte Viaplays Hennig Isdal.

På runde 18 måtte sikkerhetsbilen ut å samle opp feltet etter at Valtteri Bottas havnet i grusfella, noe blant annet Charles Leclerc og Sebastian Vettel som enda ikke hadde vært inne i pit var god tjent med. 

Løpet kom i gang igjen etter noen runders bergingsarbeid, men det skulle ikke ta lang tid før Bernd Mayländer igjen måtte i aksjon. Fernando Alonso havnet inn i Lance Stroll, og  bilen lettet gjennom lufta. Selv med en tur innom autovernet kunne Alonso utrolig nok kjøre videre. For Lance Stroll var løpet derimot over.

Alonso kom inn til P7 i løpet, men etter en protest fra Haas for en situasjon hvor speilet hans falt av underveis i løpet fikk spanjolen en 30 sekunds straff. Lance Stroll tar med seg en tre plassers gridstraff til løpet i Mexico for hendelsen.

Se hendelsen her:

LES OGSÅ: Varhaug om Haugers lagbytte: – Må gå etter de beste folka  

Hamilton tilbake i seierskampen

Etter at løpet kom i gang igjen holdt Lewis Hamilton seg overraskende nærme Verstappen. Hamilton gikk inn og byttet dekk på runde 35, og tvang med det Verstappen til å gå inn i pit den påfølgende runden. Red Bull gjennomførte et sjeldent svakt pitstopp, og Verstappen kom ut bak både Hamilton og Leclerc. Plutselig var Hamilton i posisjon til å ta sin første seier denne sesongen.

Verstappen kom seg raskt forbi Leclerc etter et parti med severdig racing. Runde for runde knappet Verstappen inn på Hamilton, og med syv runder igjen kom nederlenderen seg til slutt forbi fjorårets store rival. 

Med tre runder igjen hadde Max Verstappen vært utenfor banegrensen så mange ganger at en overtredelse til ville resultert i straff. Lewis Hamilton holdt seg rundt sekundet bak og presset Verstappen lenge, før også Hamilton fikk den samme advarselen. Begge to holdt seg unna en siste overtredelse, og Verstappen kom til slutt i mål foran Hamilton. Charles Leclerc kom inn som nummer tre. 

Hamilton tok dermed ikke årets første seier i USA, men briten er likevel fornøyd med fremgangen.

– Jeg gjorde alt jeg kunne for å holde meg foran, men de var bare litt for raske i dag, fortalte Hamilton etter løpet.

– Det føltes fantastisk å være i ledelsen. Det er noe vi har jobbet så hardt for dette året.

Resultater:

 1. Verstappen
 2. Hamilton
 3. Leclerc
 4. Perez
 5. Russell
 6. Norris
 7. Magnussen
 8. Vettel
 9. Tsunoda
 10. Ozon
 11. Albon
 12. Zhou
 13. Gasly
 14. Schumacher
 15. Alonso
 16. Ricciardo
 17. Latifi

DNF: Carlos Sainz, Valtteri Bottas og Lance Stroll.

LES OGSÅ: Logan Sargeant for Williams