Hjem Nyheter F1 Reserve-ansettelse setter fart på ryktebørsen

Reserve-ansettelse setter fart på ryktebørsen

Foto: Aston Martin

Stoffel Vandoorne skal neste sesong være test- og reservefører hos Aston Martin. Det setter fart på spekulasjonene rundt både Daniel Ricciardos reservemuligheter hos Mercedes og Nico Hulkenbergs sjanser hos Haas. 

Joakim Stenløs

Vandoorne vant GP2 tilbake i 2015, og kjørte for McLaren fra 2016 til 2018. Etter det har belgieren kjørt Formel E, hvor han ble kronet til verdensmester denne sesongen. Han skal forøvrig fortsette i Formel E også neste sesong ved siden av forpliktelsene hos Aston Martin. 

Vandoorne skal dele på pliktene sammen med årets Formel 2-mester Felipe Drugovich, som skal kjøre sin første trening for laget i Abu Dhabi. De to vil bli viktige støttespillere for Lance Stroll og ikke minst Fernando Alonso som var Vandoornes lagkamerat i McLaren.

– Å bli med Fernando, som jeg allerede kjenner fra min F1-karriere, og Lance, for å hjelpe dem med å utvikle og forbedre neste års bil vil være en herlig jobb, og jeg ser virkelig frem til utfordringen – og belønningen – ved å jobbe sammen med hele organisasjonen på Silverstone, forteller Vandoorne om sin nye rolle.

LES OGSÅ: Drugovich blir sentral i Aston Martins nye satsing

Plass til Ricciardo?

Formel E-mesteren har de siste sesongene vært reservefører hos Mercedes sammen med Nyck De Vries. Nå er begge to borte, og det åpnes opp et tydelig tomrom i Mercedes-garasjen. Mange tror at det vil fylles opp av Daniel Ricciardo. 

Ricciardo kommer ikke til å befinne seg i et fast sete neste sesong, men har hintet til at en reserve-rolle kan være på trappene. Australieren har vært ryktet til en reserveplass både hos Mercedes og Red Bull, men foreløpig er ingenting bekreftet. 

Disse førerne skal kjøre rookie-treninger

Tysk duell om det ledige Haas-setet

Nico Hulkenberg er per i dag reservefører hos Aston Martin, men har foreløpig ikke blitt nevnt som en del av noen fremtidig satsing. Det setter fart på ryktene om at tyskeren er på vei til et fast sete hos Haas. Per nå skal det stå mellom Hulkenberg og hans landsmann Mick Schumacher om det siste ledige setet på neste års grid. 

Teamsjef Guenther Steiner og eier Gene Haas har tidligere uttalt at Mick Schumacher må ta poeng for å sikre plassen for neste sesong. Med to løp igjen kan det bli vanskelig for tyskeren. Haas-bilen har dog ikke vært som en rakett å regne de siste par løpene, og det kan med andre ord være at kravet vil modereres noe.

LES OGSÅ: Schumacher bryr seg ikke om presset etter kollisjonen