Hjem Nyheter Stewart optimistisk i engasjementet mot demens

Stewart optimistisk i engasjementet mot demens

Sir Jackie Stewart under Autosport-messen i Birmingham. Foto: Joakim Stenløs.

Tre ganger verdensmester Sir Jackie Stewart har rukket å bli 83 år gammel, men han ligger ikke på latsiden av den grunn. Nå bidrar han i et nytt løp: løpet mot demens. 

Joakim Stenløs 

Race against dementia er nemlig navnet på Jackie Stewarts veldige organisasjon som samler inn penger til forskning på nettopp demens. Skotten som ble verdensmester i Formel 1 tre ganger mellom 1969 0g 1971 har med andre ord funnet en ny drivkraft, og en kampsak han putter både engasjement, tid og penger inn i. 

– Det vi gjør er å finansiere en rekke fem års program til å forske på preventive behandlinger og kurer for alle former for demens, forteller Sophie Maggs fra Race Against Dementia til Formel-1.no.  

LES OGSÅ: Atle Gulbrandsen peker på Haugers største konkurrenter

Til stede på 18 løp

Jackie Stewarts engasjement kom som en følge av at hans kone Helen selv fikk demens. Organisasjonen bruker motorsport og Formel 1 som inspirasjon i arbeidet for å finne en kur. Forøvrig skal 83-åringen være til stede på hele 18 Grand Prix-løp denne sesongen.

– Vi bruker Formel 1. Vi tar med forskere til Red Bull og McLaren, og viser de hvor raskt endring kan skje, forteller Formel 1-legenden under Autosport International i Birmingham. 

Og selv om det ikke er noen liten utfordring det er snakk om er Stewart selv optimistisk. Ved hjelp av motorsporten gjør han det klart at målet er å finne en løsning i hans levetid. 

– Demens er den verste sykdommen i verden. Det er flere som dør av demens enn noen annen sykdom, og fortsatt er det ingen kur. Vi skal endre det, og det skal skje i min levetid, fastslår Stewart.

LES OGSÅ – McNish om Hauger: Ikke negativt å ha et vanskelig førsteår