Hjem Nyheter Ricciardos fravær kan påvirke Haugers treningssjanser

Ricciardos fravær kan påvirke Haugers treningssjanser

Foto: Skjermdump @Danielricciardo / Instagram og Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardos fravær kan få flere ringvirkninger enn at Liam Lawson har hoppet inn i hans sete.

Joakim Stenløs

Ricciardo brakk håndleddet da han måtte kjøre i veggen for å unngå å kjøre inn i Oscar Piastri under fredagens andre fritrening. Han ble følgelig ble erstattet av Liam Lawson i søndagens løp, og teamet bekreftet mandag at Lawson vil fortsette å kjøre sammen med Tsunoda frem til Ricciardo er tilbake. 

Søndag opererte Ricciardo hånden, og i ettertid kom han med en uttalelse på sin egen Instagram.

– Hei alle sammen. Ble operert i morges, fikk min første bit med metallarbeid, så det er ganske kult. Tusen takk til alle som har holdt ut og holdt motet oppe. Dette er ikke et tilbakeslag, alt en bare en del av comebacket, skrev Ricciardo.

LES OGSÅ: Horner beskytter Perez

Rookie-treninger kan bli tilgjengelige

Ricciardo vil naturligvis ikke rekke Italia Grand Prix på Monza allerede denne helgen, men han har muligheten til å rekke Singapore Grand Prix to uker senere. Red Bulls teamsjef Christian Horner tror at det er et naturlig mål for australieren, men det at det er en gatebane kan forsinke prosessen noe. 

– Jeg er sikker på at han i bakhodet sannsynligvis har Singapore som mål. Men igjen, Singapore er trolig en av de tøffeste banene på kalenderen, sa Horner til Sky Sports. 

– Alt vil handle om restitusjonsprosessen – hvor lang tid vil det ta, kommer det til å være tre uker, en måned, er det seks uker? Ingen vet egentlig, fortsatte han.

Om Ricciardo blir klar igjen til løpet i Singapore vil Lawson kun ha kjørt to Formel 1-løp, og han regnes fortsatt som en rookie. Om han derimot ikke blir klar til Singapore Grand Prix og Lawson mister sin rookie-status må noen andre steppe inn for å oppfylle rookie-forpliktelsene det forventes at han hadde tatt seg av i Verstappen, Perez og Tsunodas bil.

Om denne tenkte situasjonen skulle oppstå vil mange plassere Ayumu Iwasa foran Hauger i den køen, men det er ikke sikkert at man hadde ønsket å gi japaneren tillit i alle de tre treningene. 

Disse førerne er aktuelle for fredagstreninger

Få treninger å velge mellom

Det er heller ikke sikkert at det vil være tid til å la en enkelt fører kjøre alle gangene. Det er naturlig å anta at man ikke vil slippe til rookies i en fritrening allerede på Monza nettopp for å vente til det et avklart om Lawson mister rookie-statusen i Singapore eller ikke. Etter Monza gjenstår det åtte løpshelger, og når vi trekker fra tre sprinthelger hvor det kun er en fritrening og ikke rookies vil slippe til gjenstår det kun fem  muligheter for å slippe til rookies i bilene: Singapore, Japan, Mexico, Las Vegas og Abu Dhabi.

Det er i tillegg svært tvilsomt at noen av de faste førerne vil gi fra seg en trening første gang de skal kjøre i Las Vegas. Om vi skal trekke spekulasjonene enda litt lenger kan også Singapore være tvilsom fordi det er en gatebane, og Abu Dhabi fordi det er en Formel 2-helg. Det skal dog sies at en rekke førere kombinerte Formel 2-pliktene med å kjøre Formel 1-trening i fjor.

LES OGSÅ: Andretti får klarsignal?