Hjem Nyheter Leclerc håper han kan holde unna for Verstappen

Leclerc håper han kan holde unna for Verstappen

Foto: Ferrari

Charles Leclerc vil snu om på en negativ trend i Las Vegas Grand Prix.

Charles Leclerc sikret lørdag morgen norsk tid pole position i Las Vegas. Monegaskeren kan ikke få et bedre utgangspunkt enn det, men han har ikke statistikken på sin side hva gjelder å konvertere beste startspor til løpsseiere.

Faktisk har ingen av hans siste 11 pole positions endt med seier, og ofte har problemet vært en jagende Max Verstappen. Søndag morgen norsk tid starter nederlenderen som nummer to – like ved Leclercs side. 

– Vi har sett for mange ganger denne sesongen at vi ikke kan konvertere poles til seiere fordi vi ikke har en god nok bil i løpet, men jeg føler at kanskje denne helgen er vi mye nærmere Red Bull på løpstempo så jeg håper at vi kan få den seieren i morgen, sa Leclerc til Viaplay. Han pekte samtidig på at å ta vare på dekkene vil bli den avgjørende faktoren i løpet. 

LES OGSÅ: Ocon frustreres av Verstappen

Red Bull-sjef Christian Horner tror ikke nødvendigvis at Verstappen vil passere Leclerc like raskt som i de to forrige tilfellene, i Austin og Mexico.

– Jeg tror det vil bli annerledes her men det er en bane du definitivt kan kjøre forbi på. Det kommer til å gjøre det interessant, sa Horner til samme kanal.

– Første gang her, det blir kanskje sikkerhetsbiler og det er et veldig langt strekk, så det vil være mye racing og jeg håper vi er gode med dekkene, sa Verstappen selv.

Egentlig skulle Carlos Sainz ha startet løpet som nummer to, men Ferrari får ingen fordel av å ha to førere med i miksen der fremme. Sainz har nemlig fått en ti plassers gridstraff for å ha byttet for mange komponenter til tross for at skadene på bilen kom av en arrangørtabbe. 

Les full kvalifseringsrapport her!