Hjem Nyheter Ricciardo svarer Marko etter poengløs sesongstart

Ricciardo svarer Marko etter poengløs sesongstart

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo kom i fjor sommer inn igjen på Formel 1-griden hos AlphaTauri. Den erfarne føreren var forventet å legge press på Sergio Perez og kanskje også ta over hans plass i Red Bull før årets sesong var i gang, men etter et skadeopphold og varierende prestasjoner ble det ikke slik. 

Etter to løp i 2024 for teamet som nå heter Visa RB er Ricciardo satt under press. Sergio Perez har hatt en god sesongstart i Red Bull, og Ricciardo som før sesongen sa at Red Bull-setet var et mål må levere langt bedre enn han har gjort til nå for å utfordre om den plassen. 

Om han ikke kommer opp på det nivået kan han fort være ferdig i Formel 1. På sidelinjen står nemlig Liam Lawson som viste seg frem svært positivt i Riccirdos skadefravær. Om det ikke åpner seg opp et sete hos Visa RB som en konsekvens av at Ricciardo går til Red Bull er det et sannsynlig scenario at noen uansett må ut for å gi plass til Lawson, og per nå har Tsunoda levert best av de to teamkameratene.

I etterkant av Saudi-Arabia Grand Prix la Helmut Marko ytterligere press på den australske føreren. 

– Det er mye som står på spill denne sesongen for både Yuki og Daniel. Yukis kvalifisering var veldig bra, og Ricciardo må snart finne på noe, uttalte Helmut Marko. 

Selv mener ikke Ricciardo at presset og helt konkret Markos uttalenser påvirker han. 

– Det er ikke irriterende. Den viktigste delen av jobben vår er å kjøre men en stor del er også å snakke. Når ting går bra snakker alle positivt og når de ikke gjør det snakker de ikke så positivt, forteller Ricciardo. 

– Om noen sier noe så vet jeg det allerede fordi jeg har sat det til meg selv og jeg vet hva som forventes, fortsetter han. 

Denne helgen kjører Ricciardo på hjemmebane i  Australia. Visa RB har til gode å ta sine første poeng for sesongen. 

LES OGSÅ: Bearman advares etter debuten