Hjem Nyheter Alonso: Ønsker å forstå de harde straffene

Alonso: Ønsker å forstå de harde straffene

Foto: Aston Martin F1

Aston Martin har bedt om en ny gjennomgang av straffen Fernando Alonso fikk for kollisjonen med Carlos Sainz under Kina Grand Prix. Fredag morgen møtes dommerne i Miami for at Aston Martin skal få legge frem nytt bevis for å rettferdiggjøre en ny høring i saken.

Alonso ville ikke si for mye som saken i forkant av møtet, men sa at Aston Martin ville ha avklart noen sentrale spørsmål. Spesielt ønsker de å få klarhet i hvorfor straffene han har fått så langt i år har vært strenge. Det gjelder også straffen han fikk for sin defensive kjøring mot George Russell på siste runde av Australia, som gjorde at Mercedes-føreren krasjet.

LES OGSÅ: Ferrari jakter på Newie

– Selvfølgelig har vi forskjellige meninger, men dette skjer i alle idretter. Selv når du ser fotball på TV, avhengig av hvilket lag du er, så kan det diskuteres om det det et gult eller rødt kort. Vi som førere vil også alltid vil ha forskjellige meninger. I Kina, tror jeg 99% av publikum likte fightingen i sprintløpet , men jeg fikk en hard straff. Det var kanskje litt forvirrende, men la oss se i morgen, sa Alonso.

Etter straffene som er gitt til ham både i Australia og Kina, mente Alonso at det var viktig at han og teamet fikk noen svar på hvorfor visse avgjørelser hadde blitt tatt.

LES OGSÅ : Forventet ikke signering

– Regler er regler, vi aksepterer dem. Noen ganger er vi enige, andre ganger er vi uenige. Men når dommerne har all makt til å ta disse avgjørelsene, må vi også forstå hvordan de tolker reglene. Jeg fikk den hardeste straffen både i Australia og Kina, så nå ønsker vi bare å forsikre oss om at alt er i orden, og at vi skjønner hvordan dommerne tenker.