Med kun to seter igjen innrømmer Daniel Ricciardo at han ikke ser for seg at han vil være på griden i 2023. Nå er fokuset rettet mot 2024-sesongen.

Joakim Stenløs

I dag tidlig ble det klart at Pierre Gasly går til Alpine, og at Nyck De Vries går til AlphaTauri. Dermed gjenstår det nå kun ledige seter hos Haas og Williams for 2023. Daniel Ricciardo ender tilsynelatende ikke opp i noen av de setene, og er nå fokusert mot 2024-sesongen. Han hadde i utgangspunktet kontrakt med McLaren også neste sesong, men han ble kjøpt ut av den avtalen som en del av hele Piastri-sagaen. 

Ricciardo er en av de klart mest populære førerne i Formel 1, og det er mange som i det lengste har håpt at han vil bli værende i sirkuset også neste år. Men slik blir det altså ikke. 

– Jeg tror realiteten nå er at jeg ikke vil være på griden i 2023. Jeg tror at nå er det å bare prøve sette opp for 2024, forteller Ricciardo. 

LES OGSÅ: Gasly til Alpine og de Vries til AlphaTauri

Ser mot 2024

Men den tidligere Red Bull-føreren legger ikke Formel 1-ambisjonene på hylla av den grunn. Nå ligger fokuset mot 2024. 

– Jeg tror at det kan være noen bedre muligheter da, så det er egentlig hva dette bekrefter og nå hvor siktene er stilt, uttaler Ricciardo om 2024-sesongen. 

– For å være ærlig, Gasly-nyhetene visste jeg om. Jeg visste at de hadde snakket en stund og jeg visste at de var veldig interessert i Pierre, forteller australieren videre. 

Og han har tilsynelatende ingen interesse av å bruke det neste året på å kjøre i andre serier. Et reserve-sete i Mercedes har vært nevnt som en mulighet for neste sesong. 

– Selvfølgelig, det kunne åpnet opp noen muligheter for å kanskje gjøre noe av det, men jeg føler at det kommer til å ta avvike fra mitt mål, forteller Ricciardo om mulighetene for å kjøre i andre serier. 

– Planen er helt klart å fortsatt være involvert i F1. Det er på en måte som å trykke på pause for en liten stund, sånn jeg ser det. 

Ricciardo avanserte forrige helg fra 16. plass til 5. plass, som er hans beste plassering denne sesongen. I morgendagens Japans Grand Prix starter han fra 11. startposisjon.

LES OGSÅ: Verstappen beholder pole etter etterforskning