Hjem Nyheter Gasly ser fremover før sitt 100. Grand Prix-løp

Gasly ser fremover før sitt 100. Grand Prix-løp

Foto: Peter Fox / Getty Images / Red Bull Content Pool

Pierre Gasly kjører denne helgen sitt 100. Grand Prix-løp. Årets sesong har så langt vært krevende for både han og teamet, men franskmannen ser fremover og er bevisst på sin leder-rolle i laget. 

Joakim Stenløs 

Etter at Gasly måtte ta steget ned igjen fra Red Bull har han gjort sakene sine svært godt, toppet med den minneverdige seieren på Monza i 2020. I år har det derimot vært vanskeligere både for Gasly og resten av AlphaTauri-teamet.

Etter 13 løp kjørt er fasiten fattige 16 poeng i fører-mesterskapet. Faktisk har ikke Gasly tatt poeng siden Azerbaijan Grand Prix i mai. AlphaTauri har totalt kun samlet 27 poeng, og ligger tredje sist i konstruktør-mesterskapet.

Se stillingen i konstruktør-mesterskapet nederst i saken!

Før løpet på Spa er Gasly klar på at teamet på ingen måte kaster inn håndkleet. Teamet ønsker å klatre.

«Vi fortsetter å jobbe hard og gir alt for å prøve å få ut så mye ytelse av bilen som mulig slik at vi kan jakte poeng.»

«De siste løpene før pausen har vært komplisert for oss, med ingen poeng og at ting ikke gikk vår vei.»

«Siden Frankrike har vi hatt noen oppgraderinger på bilen, som vi nå forstår bedre. Men det er fortsatt komplisert og midt-feltet er så tett.»

LES OGSÅ: Spa kan beholde plassen i 2023

Usikker fremtid

Gasly har forlenget sin kontrakt med AlphaTauri ut 2023-sesongen. Men ettersom at det ikke vil komme noen ledig plass i Red Bull med det første, forventer de fleste at franskmannen kommer til å flytte på seg etter neste sesong.

Og om det var logisk å forlenge og vente på nye muligheter i 2024 på det tidspunktet Gasly forlenget, kan det være at han angrer når det nå plutselig et et ledig sete i franske Alpine. Men hvem vet? Årets Silly season har vist at kontraktene i Formel 1 ikke nødvendigvis er så vanntette som man skulle tro. 

LES OGSÅ: Ricciardo og McLaren skiller lag etter 2022-sesongen

Gasly har forlenget kontrakten med AlphaTauri ut 2023-sesongen, men kan Alpine snappe han opp likevel? Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Foreløpig virker dog ikke Gasly å være for rastløs, og han svarer bekreftende på spørsmål om han nyter leder-ansvaret han har i AlphaTauri:

«Jeg er en som alltid har likt denne typen posisjon.»

«Vi snakker ikke nok om det, men F1 er en mye større lag-sport enn det folk tenker. I gode tider er det enkelt å få folk sammen og jobbe for det samme målet. Når det blir vanskeligere, blir det også vanskeligere å holde folk sammen.»

«Så fort ting ikke fungerer som det skal går alle litt i forsvarsmodus, men min rolle som leder er å sørge for at alle fortsatt jobber i samme retning.»

LES OGSÅ: Haugers sesong så langt – hva kunne vært?