Hjem Nyheter Hauger beholder Drugovichs ingeniører

Hauger beholder Drugovichs ingeniører

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Når Dennis Hauger om et par uker blir en del av MP Motorsport vil det være med de samme ingeniørene som har hjulpet Drugovich til mesterskapstittelen i årets sesong. 

Joakim Stenløs

Dennis Hauger skal neste sesong kjøre for MP Motorsport, og han går med det igjen inn i det som har vært det beste laget året før. Prema vant fjorårets mesterskap, men i år har det ikke fungert som håpet.

En del av årsaken til at Prema har blitt svekket mener mange ligger i at flere av de beste ingeniørene har forlatt teamet. Paolo Angilella (teknisk direktør) og Mattia Oselladore (løpsingeniør) har begge kommet inn i MP Motorsport fra nettopp Prema. I tillegg har Danielle Rossi (løpsingeniør) som kom fra Carlin vært en sentral skikkelse for MPs suksess.

Til Formel-1.no kan Haugers manager Harald Huysman fortelle at de har forsikret seg om at ingeniørene blir værende i teamet også neste sesong.

– Ja, det var også et krav fra oss, å forsikre oss om at de skulle fortsette, svarer Huysman på spørsmål om ingeniørene blir værende ved Haugers side. 

LES OGSÅ: Hauger etter lagbyttet: – Det har vært litt turbulent

– Positivt med nye mennesker

Hauger selv ser frem til å jobbe med sine nye ingeniører, og ser på endringen som et viktig ledd i sin egen utvikling som fører.

– For min del tror jeg det blir viktig å utvikle meg selv også og å jobbe med andre team, andre ingeniører og utvikle meg selv som fører. Jeg tror det er positivt med mennesker med nye ideer, en ny pitch, og tanker om hvordan man kan løse ting på en annen måte. Noe som kanskje har vært vanskelig til tider i år, så jeg tror det kan bli spennende å se hvordan man kan jobbe sammen også på testen mot noe som kan fungere bra for meg, fortalte Hauger under annonseringen av lagbyttet. 

– Måten de har jobbet på i år og måten de har jobbet på de siste årene for å komme til mesterskapsseier er jo veldig kult å se. Det e også en interessant ting når man kommer inn som fører i et sånt team, utdyper Hauger til Formel-1.no

Likevel er det ikke bare enkelt for Hauger å forlate Prema og de personene han har jobbet tett med over lengre tid. Spesielt er det utfordrende å skille lag med Pedro Matos, som har vært Haugers ingeniør de to siste årene.

– Det har vært litt vanskelig, spesielt med tanke på hovedingeniøren som jeg har en god relasjon med. Å ikke jobbe med de lengre er tøft til tider, men sånn er gamet. Man kan ikke sette det for personlig, uttalte Hauger til TV 2. 

Dennis Hauger og Pedro Matos under Porschefestivalen på Rudskogen tidligere i høst. Foto: Joakim Stenløs.

LES OGSÅ: Team Hauger om neste års satsing: – Avhengig av en viss støtte fra Red Bull

– Det er ingeniørene som styrer det hele

Pål Varhaug, en av få andre nordmenn med erfaring fra Formel 2-nivå, var før lagvalget ble klart en av de som mente at ingeniørene er viktigere enn hvilket lag man kjører for.

– Du må gå etter der de beste folka er, uansett hva teamet heter, uttalte Varhaug til Formel-1.no

– Sånn som MP Motorsport har jo tatt flere av Premas ingeniører, og da er det plutselig de som er best. Det er ingeniørene som styrer det hele med bilene, og som gjør bilene så gode, fortsatte Varhaug i et intervju gjort før de ble klart at Hauger skal kjøre for nettopp MP Motorsport.

LES OGSÅ: F2-kalender 2023: kun en ukjent bane for Hauger