Formel 1-kommisjonen har blitt enige om hvordan sprintløpene skal gjennomføres denne sesongen. For å skape en bedre flyt i løpshelgene er dette det nye formatet: Fredag: Trening Sprint-kvalifisering Lørdag: Sprintløp Grand Prix-kvalifisering Søndag: Grand Prix-løp Samtidig er det klart at DRS vil aktiveres etter en runde istedenfor to. Antall motor-enheter hver fører kan bruke økes også fra tre til fire. I 2024 skal det kjøres seks sprintløp. Kina, 19. – 21. april Miami, 3. – 5. mai Østerrike, 28. – 30. juni USA (Austin), 19. – 20. oktober Brasil, 1. – 3. november Qatar, 29. november – 1. desember 
Selv om Formel 1-kalenderen bare blir større og større er det hard konkurranse om plassene - her er oversikten over hvor lange kontrakter de ulike banenen har med Formel 1 per nå. table { font-size: 18px; /* Set the font size */ border-collapse: collapse; width: 100%; } th, td { padding: 12px; text-align: left; border-bottom: 1px solid #ddd; } th { background-color: #150E4E; color: #FFF; } tr:nth-child(even) { background-color: #f2f2f2; /* Add striped effect */ } Bane Siste kontraktsår 🇧🇪 Spa Francorchamps 2025 🇮🇹 Autodromo Enzo e Dino Ferrari 2025 🇺🇸 Las Vegas Street Circuit 2025 ...
Alle Formel 1-lagene må i år som i fjor slippe til rookies i minimum to treninger i løpet av sesongen. Den samme føreren kan gjennomføre begge treningene, men de må fordeles mellom begge bilene. Oversikten under vil oppdateres gjennom sesongen, etterhvert som ulike førere blir bekreftet til å kjøre treninger. Alfa Romeo - Theo Pourchaire I Alfa Romeo er det etter all sannsynlighet deres reservefører Theo Pourchaire som vil gjøre unna rookie-pliktene. Alpine - Jack Doohan Som et resultat av førerflukten i Alpine er det nå Jack Doohan som er reservefører, og Formel 2-føreren sitter følgelig i pole posistion for å bli lagets rookiefører i begge treningene denne sesongen. Aston Martin - Felipe Drugovich Felipe Drugovich har allerede testet årets bil, og han vil etter all sannsynlighet hoppe inn for både Stroll og Alonso. Ferrari - Robert Schwartzman og Oliver Bearman I Ferrari er det reserve Robert Schwartzman som er storfavoritt til å kjøre rookietreningene også i år. I tillegg har Oliver Bearman meldt seg på i kampen om en trening etter sterke prestasjoner i sin første Formel 2-sesong. Haas - Pietro Fittipaldi Haas vil sannsynligvis også i år benytte seg av deres reserve Pietro Fittipaldi. Brasilianeren har kjørt to Formel 1-løp for laget tidligere, men han regnes altså fortsatt som en rookie. Tidligere har også juniorførere fra Ferrari-akademiet McLaren - Pato O’Ward I 2022 fikk Alfa Romeo "skrevet av en trening" da Guanyu Zhou kjørte sin første Formel 1-trening. Det er fortsatt ikke avklart om det samme gjelder for Oscar Piastri denne sesongen eller ikke. Samme scenario er aktuelt for ALphaTauri...
Mange av lagene har ventet i det lengste med å slippe til «rookies» i to fredagstreninger denne sesongen. Dermed blir det en rekke førere som får prøve seg mot slutten av sesongen. Ferrari har fortsatt ikke avslørt hvor Shwartzman skal kjøre sin andre trening, men det er grunn til å tro at det blir i Abu Dhabi. Red Bull har enda ikke avslørt hvem som skal kjøre trening to for laget, men ettersom at De Vries ikke virker til å bli løst fra sine plikter hos Mercedes før tiden er det sannsynlig at Liam Lawson får den jobben. Det kan fort også skje i Abu Dhabi, og vi kan ende opp med hele seks rookies i FP1 den siste helgen! !function(){"use strict";window.addEventListener("message",(function(e){if(void 0!==e.data){var t=document.querySelectorAll("iframe");for(var a in e.data)for(var r=0;r<t.length;r++){if(t.contentWindow===e.source)t.style.height=e.data+"px"}}}))}();
2021 er første sesong som kjøres under det nye kostnadstaket – det kunne man se allerede da McLaren rullet sine første runder på Silverstone tidligere i dag. Ikke alle kostnadskutt er like åpenbare – et eksempel er at McLaren denne sesongen har helt nye verktøy – og ikke bare ett sett, men fem. Årsaken er at det er billigere for teamet å ha fem sett som kan transporteres med lastebil og båt, i stedet for å ha ett sett med verktøy som fraktes med fly. - Det å sende verktøy med båt i stedet for fly sparer seg inn på et år, sier Paul James til Motorsport Magazine. Regnearkene går trolig varme hos teamene, som forsøker å kutte alle steder som ikke går ut over utvikling av bilen.  
George Russell får beholde sine første F1-poeng etter at dommerne har bestemt seg for å bøtelegge Mercedes for dekkrotet i dagens løp. Dommerne har lagt vekt på at det var kommunikasjonsproblemer som førte at de som skulle jobbe på bilen til Russel ikke fikk beskjed om å gjøre seg klare. «Denne type brudd på reglene ville normalt føre til en straff der diskvalifisering er den strengeste.» FIA har imidlertid valgt å bøtelegge teamet i stedet for å straffe føreren, etter å ha sett på hva som skjedde, og hørt gjennom radiotrafikk. LES OGSÅ: Tre plasser straff til Leclerc «Teamet rettet opp feilen innenfor en runde – noe som gjorde at bil nummer 63 tapte plasser. Da bil nummer 77 stoppet – oppdaget man at fordekkene til denne bilen var satt på bil nummer 63. Dette påvirket også resultatet til bil nummer 77. Dommerne påpeker at denne type feil ikke faller inn under regelen som sier at om man setter på feil dekk (for eksempel tre harde og ett medium) så må dette rettes opp innen tre runder. Dette er regulert i artikkel 24.4 b. Det er slik at ansvaret for å bruke riktige dekk hviler på teamet, og denne paragrafen finnes for at man skal rette opp en feil så raskt som mulig. De sier også at denne type brudd på regelverket som vi så i dag – aldri har skjedd i F1 tidligere.
Ferrari-fører Charles Leclerc er tildelt tre plasser straff før neste helgs løp i Abu Dhabi etter krasjen som tok ut både ham og Max Verstappen. Det så ut til å bli en meget bra helg for Charles Leclerc helt frem til sving fire. Der var han for innblandet i en krasj med Sergio Perez som førte til at også Max Verstappen måtte svinge ut av banen for å unngå kontakt, hvorpå han krasjet i veggen og måtte bryte dagens løp. Verstappen sa etterpå at Leclerc hadde vært uansvarlig – og måtte ta på seg skylden for uhellet. Dommerne var opplagt enig med nederlenderen og ga Leclerc en treplasser straff til neste helg – samt to prikker på superlisensen for å ha skapt kollisjonen.
Jens Marquardt, BMWs motorsportsjef – utelukker ovenfor Auto Bild at det er aktuelt å returnere til F1. Dette til tross for at F1 har innført en budsjettbegrensning på 175 millioner dollar fra 2021 – blant annet for å gjøre det mer attraktivt for nye team. Sist BMW var aktive i Formel-1 var gjennom Sauber i 2010. BMW har i dag et Formel E-team som har vunnet to av tre løp i 2019/2020-sesongen.
Teamsjef for Red Bull Racing, Christian Horner, tror ikke at Sebastian Vettel eller Lewis Hamilton ville passet inn i teamet hans. Han vil heller finne en ung fører som kan bli en del av fremtiden i sporten. - Det er vanskelig å se hvordan to alfahanner skal passe inn i et team – du kan se problemene det har gitt Ferrari - det er ingen grunn til å tro det ville gå lettere i Red Bull, sa Horner til GPblog.  
Det blir Charles Leclerc som kommer til å teste det nye 18-tommers Pirelli i den første offisielle dekktesten i 2020. Fra og med 2021-sesongen skal F1 bruke 18-tommers hjul, og alle teamene vil bidra med testing gjennom sesongen. Ferrari er altså først ut, med en test på Jerez denne helgen.
Det er stor bekymring for at Corona-epidemien skal skape problemer for Kina Grand Prix som jo etter planen skal kjøres i april. Senteret for smitten – byen Wuhan – ligger bare 80 mil fra Shanghai. Det blir stadig innført et strengere regime for reiser til og fra Kina – og flere land har innført begrensninger.
Sesongen nærmer seg, og Sebastian Vettel har allerede på fabrikken for setetilpassing - et sikkert tegn på at bilen begynner å bli ferdig.Det har vært travel dager i Maranello, med forberedelser til testingen som begynner om bare noen få uker.Torsdag startet Ferrari opp årets bil for første gang, det var en forsiktig start - motoren gikk i rundt 30 sekunder.
Ekskona til Bernie Ecclestone – Slavica Radic-Ecclestone – benekter at hun ønsker å selge Paul Ricard. Den tidligere fotomodellen som var gift med Bernie Ecclestone i 23 år – fikk banen, to hoteller og en flyplass som en del av oppgjøret da de to splittet lag i 2009. Bernie kjøpte banen i 1999 for rundt 20 millioner Euro – og i det siste har det vært flere interessenter som har ønsket å overta anlegget.