Hjem Nyheter «Det er noen advokater som kan gni seg i hendene nå» –...

«Det er noen advokater som kan gni seg i hendene nå» – Se Viaplays F1 Debrief

 

I Viaplays ferske format «Viaplay Formel 1 Debrief» diskuterer Daniel Høglund, Atle Gulbrandsen og Stein Pettersen den siste ukens mange hendelser i silly season. Se hele seansen i videoen over!

Tekst: Joakim Stenløs
Video: Viaplay Group

«Dette er mer silly en det kanskje noen gang har vært i Formel 1.» – Atle Gulbrandsen

Fernando Alonso sendte sjokk-bølger gjennom paddocken når det ble klart at han overtar setet til  Sebastian Vettel i Aston Martin fra neste sesong. Der og da var det mange som var overrasket, men i ettertid ser Atle Gulbrandsen logikken for spanjolen:

«Om Alonso føler at han bare skal være en setevarmer for Piastri i Alpine så passer ikke det hans ego så veldig godt, og da ønsker han å gå videre.»

Og Gulbrandsen gjør det også klart at ikke Alonso er skyldig i rotet som nå har oppstått i Alpine:

«Det er klart at det som Alonso gjør her det skaper jo litt trøbbel for Alpine, men jeg synes ikke det er Alonso som er syndebukken her. Den som kanskje har kløna det til mest er jo Otmar Szafnauer og Alpine-temaet.»

LES OGSÅ: Alonso i Aston Martin fra 2023

Stein Pettersen er skeptisk til Szafnauers fremtid i teamet, om situasjonen er slik den kan se ut til akkurat nå:

«Jeg tror dette kan bli en veldig vanskelig situasjon for Szafnauer å sitte i fremover faktisk visst det viser seg at han først har rota bort en to ganger verdensmester med å ikke forhandle den kontrakten på en ordentlig måte, og deretter ikke har orden nok i sysakene til å håndtere det som veldig mange ser på som et av de største unge talentene i Formel 1 akkurat nå, nemlig Piastri.» 

«Hvis de ikke har sørga for at den kontrakten er god nok så har jo Szafnauer og folka hans gjort en alt for dårlig jobb.»

LES OGSÅ: Piastri benekter å ha signert for Alpine 

Alpines Otmar Szafnauer og McLarens Andreas Seidl er ikke nødvendigvis perlevenner om dagen. Foto: Lars Baron / Getty Images/ Red Bull Content Pool

En ting er i alle fall klart: denne sagaen er langt fra over. Atle Gulbrandsen fremhever at selv om mye nå har skjedd på få dager, kan det ta tid før vi får klarhet i denne saken.

«Det er noen advokater som kan gni seg i hendene nå og som får mye å gjøre de neste dagene. For dette kan faktisk ende opp med en rettssak mellom Alpine og Piastri og hans manager Mark Webber.» 

«Det er ikke sikkert vi får vite dette med det første heller. For nå er det jo som sagt krangling på gang mellom Alpine og Piastri, og det er kontrakter som skal finleses og det er advokater som er på saken. Jeg gleder meg til neste kapittel for å si det sånn. Når får vi vite noe mer om hva som egentlig er Piastri’s plan?» 

LES OGSÅ: Kan Ricciardo returnere til Alpine

Men hva skal Alpine gjøre nå, om ikke Piastri blir en del av deres fører-kabal? Gulbrandsen trekker frem Ricciardo som en mulighet, selv om de skiltes noe uenig da han gikk til McLaren:

«Spørsmålet er om de kanskje må ta tilbake Daniel Ricciardo visst han nå forsvinner fra McLaren. Han har jo vært der før, nå var ikke det noe veldig vellykket samarbeid, men det er ikke sikkert at de har noe annet alternativ visst de ønsker en erfaren fører ved siden av Esteban Ocon. Visst ikke de vil ha Ricciardo så er det mere usikre kort som de da må ut å finne.» 

Til tross for at mulighetene kan se ut til å være få for de ulike setene, blant annet etter Albons nylige forlengelse, har de siste dagene vist at alt kan skje. Det er også Gulbrandsen klar på:

«Det som har skjedd de siste dagene har egentlig snudd hele fører-markedet på hodet. Og vi ser jo også det at selv kontrakter, eller det vi hvertfall tror har vært kontrakter for neste år, det ser ikke ut som at det gjelder engang!»

LES OGSÅ:Alex Albon forlenger med Williams